fbpx
Top

Wie is Joy en hoe is meditatie in haar leven gekomen?

De trouwe Instagramvolgers van Avocado Generatie hebben nu al drie ochtenden kunnen genieten van een live meditatiesessie. Hierin stel ik Joy eerst een paar vragen over meditatie en daarna geeft ze ons een geleide meditatie. Ik vind Joy’s stem heerlijk en kom ervan tot rust. Ik kan me voorstellen dat je ondertussen denkt: wie is Joy eigenlijk? En hoe is meditatie zo’n groot onderdeel van haar leven geworden? Vandaag deel ik haar verhaal.


Een burn-out
Tot 5 jaar geleden was Joy een echt carrièremeisje. Ze stond altijd ‘aan’ en werkte in een hectische wereld. Ze deed projectmanagement in hospitality en de modellenwereld. “Het was fantastisch hoor, super veel van geleerd. Maar uiteindelijk gewoon heel hard omgekukeld. Want ik kreeg een burn-out en die duurde maar liefst 11 maanden.” Ze besefte al snel dat ze zichzelf in de positie had gekregen en zich daarom ook zelf uit die positie moest helpen. Ze kwam in aanraking met een minfulnesscursus en besloot het te proberen.


In het begin viel ze in slaap
“Meditatie was onderdeel van die mindfulnesscursus. Dat is heel logisch, want mindfulness is eigenlijk een bewustzijnsstaat om aanwezig te zijn in het huidige moment. Meditatie is een tool om je daarbij te helpen. Maar dat wist ik toen allemaal nog niet. Sterker nog, ik vond het verschrikkelijk in het begin. Ik viel in slaap en mijn gedachten gingen alle kanten op. Ik dacht: dit is echt niks voor mij. Tot dat ik mezelf over die drempel tilde…”


Joy stelde zichzelf open
Toen Joy zich eenmaal open stelde voor wat meditatie kan brengen en de drempel van ‘het onbekende’ wegnam, had de cursus pas effect. “Ik ben heel resultaat gericht en een denker. Meditatie was volledig uit mijn comfortzone maar ik merkte dat ik dit moest doen. Dat was het begin van een mooie en verbindende reis naar binnen. Dat klinkt zweveriger dan het is. Ik bedoel daarmee dat ik eindelijk hoorde wat mijn lichaam probeerde te zeggen, voelde wat mijn gevoel met de deed en begon te begrijpen waar mijn gedachtes vandaan kwamen. Een reis naar binnen, waarbij ik eindelijk naar mezelf begon te luisteren.”Hier wilde ze meer over leren
Joy was nieuwsgierig geworden en wilde ook na haar mindfulnesscursus meer leren over meditatie. “Meditatie had iets in mijn wakker gemaakt. Dus ik ben verschillende cursussen gaan doen. Ik heb bijvoorbeeld meer geleerd over chakra psychologie en healing.” De chakra’s zijn energiepunten in het lichaam, die je kunt zien als de motoren die jouw systeem draaiende houden. Door het bewustzijn te vergroten over het functioneren van onze chakra’s, komen we veel te weten over ons functioneren in het dagelijks leven. “Her en der kwamen er allerlei dingen op mijn pad waardoor ik uiteindelijk uit die burn-out ben geklommen. De wereld van meditatie is echt super tof en oneindig.”


Toen kwam het werkende leven weer om de hoek kijken
Ze ging weer werken en startte als People Manager in de financiële dienstverlening. “Ik ging vier dagen werken, niet meer zoveel als daarvoor. Maar toch merkte ik direct dat het lastig is om die balans te vinden in hectiek en drukte. Thuis had ik die rust en stabiliteit, maar niet op mijn werk. Gelukkig kon ik daar ook weer snel mijn draai in vinden door mindful moments te creëren gedurende mijn dag. Die fijne momentjes voor mezelf, tussen het drukke werk door, lieten me inzien hoe waardevol die momenten zijn. Daardoor begon het al snel te borrelen: ‘hier zou ik wel meer mee willen doen en anderen ook helpen op dit pad te komen.”Meditatie haalde haar diepste verlangen naar boven
“Ik was weer volle bak aan het werk maar het ‘is dit het nou’-gevoel kwam weer naar boven. Vragen als: ‘Word ik hier nou gelukkig van?’ kwamen omhoog. Ik was gewend vanuit mijn hoofd te denken en niet vanuit mijn hart. Dus ik had ook het antwoord voor mezelf al klaar: ‘ja, het is veilig. Ik heb een auto, een hypotheek. Ik heb dit werk nodig.’”

“Gelukkig opende een meditatie tijdens de cursus ‘Mindful spreken vanuit je kracht’ mijn ogen. We werden begeleid in een meditatie door een vrouw. Toen ik mijn ogen weer opende, vroeg ze: ‘kun je me vertellen wat je wil dat de ander van je weet, wat je niet eerder hebt gedeeld? Spreek vanuit je intuïtie.’ Dus ik nam een diepe adem en ik begon te vertellen hoe ik heel erg van schrijven en dichten hou, maar dat ik daar weinig tijd en ruimte voor heb omdat mijn werk mij helemaal opslokt en dat ik dat eigenlijk zonde vind. We moesten onze ogen weer opnieuw sluiten. En opnieuw kreeg ik het woord toen we onze ogen weer moesten openen. Ik weet nog zo goed dat ik daar zat, haar vastberaden aankeek en zei: ‘ja, ik ga maandag mijn baan opzeggen.’ Echt uit het niets. Ik zat tegenover een meisje en zij zag hoe ik schrok van mijn eigen woorden. En hoewel dat klopte heb ik wel doorgezet. Ik heb die maandag daarna ontslag genomen.”


Connect with Joy
Een trip naar Portugal en een teachingtraining in meditatie later, was Connect with Joy geboren. Haar eigen bedrijf waarmee ze mensen helpt om op ontdekking te gaan binnenin zichzelf zodat zij hun eigen antwoorden kunnen vinden. Ik volg nu haar Kickstart Mediatie online videocursus en dat is heel leerzaam! Ze biedt korte video’s waarin ze je leert wat meditatie is en hoe je daarmee kunt beginnen. Dus mocht je getriggerd zijn door het verhaal van Joy? Bekijk eens haar aanbod, wie weet vind je wat leuks en start vandaag ineens jouw reis naar binnen.

Gun jezelf na het lezen van dit artikel een moment voor jezelf. Geniet van een van de meditaties van Joy.


Huidige reacties

Laat een reactie achter