fbpx
Top

Waarom dit mijn favoriete Europese stad is

Twee weken geleden was ik een lang weekend in Normandië. Normaal gesproken vliegen mijn vriend en ik naar een zonnige bestemming ver weg. Maar door de huidige omstandigheden besloten we het dichterbij te zoeken. Onze vakantieplannen hebben dit jaar plaats gemaakt voor een aantal kleine tripjes, waaronder een bezoek aan Normandië. Ik kan je vertellen, het was heerlijk. Maar toch kon Normandië niet tippen aan mijn favoriete Franse plaatsje waar ik je vandaag meer over wil vertellen: Avignon.


Avignon zit in mijn hart ❤ dankzij het festival
Eerder deelde ik al dat toneel spelen een grote hobby van me is. Ik doe het niet vaak meer, maar ALS ik het doe, geniet ik weer met volle teugen. En dankzij die passie voor theater, heb ik mijn hart verloren in Avignon.

De hele maand juli staat Avignon in het teken van theater. Door de hele stad vind je klassieke concerten, musicals, dansvoorstellingen, toneelstukken, muziekoptredens en noem maar op. Ik vind het fantastisch en zou er het liefste de hele maand juli willen zijn.Twee jaar geleden was ik zelf voor de tweede keer in Avignon. Ik bezocht een klassiek concert waar zes muzikanten De vier seizoenen van Vivaldi speelden. Dit was zo ontzettend magisch! Ik werd helemaal meegenomen in de emotie van de muziek. Voor wie dit stuk nog niet kent, ik heb een mooie variant gevonden:
Oops, de tip is dit jaar iets te laat. Maar voor volgend jaar: mocht Corona dan voorbij zijn en je weet in juli niet wat je moet doen: Avignon is mijn gouden tip voor jou.

Mocht je liever in Nederland op vakantie gaan, dan is dit de perfecte locatie.


Huidige reacties

Laat een reactie achter