fbpx
Top

Vijf unieke dingen om te organiseren met je vriendinnen

De vakantie is voorbij, het is geen hartje zomer meer en alle events zijn afgelast. Toch weten mijn vriendinnen en ik ons prima te vermaken. En vandaag deel ik onze top 5 leukste bezigheden met jou.


Tip 1: Hap en Trap

Wonen jij en je vriendinnen op fietsafstand van elkaar? Perfect! Dan is Hap en Trap ideaal voor jullie. Het werkt heel simpel: je gaat fietsend op lopend van huis naar huis en eet in ieder huis een ander gerecht. Wij begonnen bijvoorbeeld om half 5 bij een vriendin die 500 meter van mij vandaan woont. Zij verzorgde de amuse; een glas champagne met bruschetta’s, gevulde pastaschelpen en coquilles. Overheerlijk! En vergeet de prachtig gedekte tafel niet. Dat hoort er nou eenmaal bij; een tafelsetting creëren waar je alleen al van kunt genieten.


Na een uurtje vertrokken we naar mijn huis. Daar genoten we van gevulde Portobello’s. Eentje met spinazie en geitenkaas en de andere met perzik en geitenkaas. Allebei even lekker. Daarna was het tijd voor het hoofdgerecht in huis 3. Daar zaten we rond 20.00 uur te smullen van een zalmtartaar met risotto, mieriksmayo en groene asperges. Ik krijg weer honger als ik eraan denk. Hoewel ik al vrij gevuld het huis verliet, had ik natuurlijk nog een plekje bewaard voor het toetje! Brownies met karamel en slagroom. In een hele gezellig kamer, met veel kaarsjes en een rood wijntje. De perfecte afsluiter.


Het leuke aan dit concept is dat je tussen de gerechten door steeds in beweging bent. Je komt bij iedereen thuis en iedereen heeft de avond al uren in z’n hoofd vanwege de voorbereidingen. Je hebt echt moeite voor elkaar gedaan en dat is te proeven. Ik vond dit echt een van de leukste uitstapjes die mijn vriendinnen en ik ooit hebben georganiseerd.Tip 2: Kledingruil 

We hebben allemaal wel wat kleren teveel in onze kast. Kleding die je misschien niet lekker vindt zitten, waar je niet meer in past of waar je gewoon op uitgekeken bent. Wat nou als je dat kon ruilen voor een prachtig tweedehands item? Een stukje stof wat voor jou voelt als nieuw. Zou je het doen? NATUURLIJK zou je dat doen. Daarom is het zo leuk om een kledingruil te organiseren met vriendinnen. En het is simpel. In vier eenvoudige stappen kun jij een kledingruil organiseren.Tip 3: Bierproeverij

Heb je alle biertjes in de Albert Heijn XL al ooit geproefd? Of wijntjes, als je liever wijn drinkt. Koop alle biertjes die je nog niet kent. Zorg dat het verschillende soorten biertjes zijn: donker, wit, IPA etc. Regel wat hapjes en voila, je hebt een bierproeverij. Je kunt nu twee dingen doen: een menukaart maken waar de gasten uit kunnen kiezen of random biertjes serveren en gasten verrassen. Allebei even leuk.


Tip 4: Jungle speed

Het blijft leuk om Jungle Speed te spelen. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk jouw kaarten weg te spelen. In het midden staat een totum. Simpel gezegd moet je de totum pakken zodra je twee dezelfde kaarten spot. En dat is een gevecht. Want als jij ‘m spot, spot een ander het waarschijnlijk ook. Terwijl het tempo wordt opgevoerd, wordt ook jouw adrenalinegehalte steeds hoger. Voeg daar een paar drankjes aan toe en je hebt een hele gezellige avond.


Tip 5: Psych

Psych is een app. Je vult alle namen van je vriendinnen in en het spel kan beginnen. Vervolgens krijgen jullie allemaal een vraag over een van je vriendinnen, bijvoorbeeld: “If Inge got arrested tomorrow, it would probably be for this:” Iedereen mag een origineel antwoord geven. Als alle antwoorden binnen zijn krijg je ze te zien. Nu moet je stemmen op het antwoord dat jij het grappigste vindt. Het antwoord met de meeste stemmen krijgt de meeste punten en zo kun je winnen.

Huidige reacties

Laat een reactie achter