fbpx
Top

Van de anti-coronadepressie podcast tot de thuisblijf show; dit zijn de 5 leukste thuisblijftips.

Thuis blijven saai? Niet met deze thuisblijftips. Tim Hofman weet als geen ander hoe je optimaal moet thuis zitten, aangezien hij ooit zelf 3,5 maand thuis zat vanwege een hersenschudding. Queer koppel Mandy en Roos delen leerzame queer weetjes en dankzij Cinetree kun je t/m 6 april van héle goede films genieten. Helemaal gratis!


1. Gratis Cinetree t/m 6 april
Kun je op Netflix nooit een goede film vinden? Dan is dit wat voor jou! Cinetree is een platform voor filmliefhebbers, gemaakt door filmmakers, experts en enthousiastelingen. Op Cinetree verzamelen zij alle films die ze écht goed vinden. Films met een goed verhaal. Elke maand voegen ze 15 films toe die je raken, inspireren of zelfs activeren. Om iets (kleins) bij te dragen tijdens deze bizarre tijd, kan iedereen t/m 6 april gratis alle films kijken. Hoe? Ga naar www.cinetree.nl/samenthuis en gebruik de code: samenthuis.
2. Virtueel op zoek naar ongespeelde voorstellingen
Marjolijn van Heemstra gaat virtueel op zoek naar ongespeelde voorstellingen, concerten en ongedanste choreografieën omdat het stil is op het podium. Naast correspondent is Marjolein schrijver en theatermaker. Het sluiten van de theaterzalen heeft dus ook grote gevolgen voor haar. Er wordt maanden – soms jaren – gewerkt aan een reeks eenmalige momenten. Sommige dingen die nu niet in première gaan zullen altijd ‘gedroomde stukjes’ blijven. Daarom gaat ze virtueel op zoek naar die ongespeelde stukken. Een fantastisch idee waar ik verder helaas nog niet zoveel van heb gezien. Maar ik blijf haar volgen want ik verwacht snel meer!


3. VICE thuisblijf show
Met ‘De Thuisblijf Show’ zorgt VICE ervoor dat je je in elk geval één uurtje per dag niet verveelt. Iedere dag gaan ze om 15.00 uur in gesprek met artiesten, acteurs, sporters, YouTubers en andere makers over thuisblijven, hoe je je binnen vermaakt en de serieuze gevolgen van isolatie. De eerste gasten waren al Bilal Wahib, Tim Hofman en Teske de Schepper.4. De Boos anti-coronadepressie podcast met Tim Hofman
De eerste aflevering staat in het teken van “Hoe overleef ik dag in dag uit thuis zitten?” Tim Hofman heeft nooit eerder een podcast gemaakt maar “rare tijden vragen om rare maatregelen”, zoals hij zelf zegt. Je kent Boos natuurlijk van de Youtube video’s waarin Tim alle toeters, bellen en bombarie uit de kast haalt omdat iemand boos is. Ik moet zeggen, het is een leuke podcast. Hij geeft 15 tips wat je kunt doen als je thuis zit. Hij heeft het namelijk eerder meegemaakt. Door een aantal klappen op zijn hoofd tijdens een aflevering Boos, brak hij zijn kaak en had hij een hersenschudding. Daardoor zat hij 3,5 maand thuis. De ultieme thuiszitexpert dus en hij deelt zijn ervaring hieronder.
5. Couplegoals in Quarantaine
In COUPLEGOALS de podcast spreekt queer koppel Mandy Woelkens en Thorn Vineyard met allerlei verschillende stellen. Nu seizoen 2 even op zich laat wachten, kregen ze van veel mensen de vraag of ze niet ‘iets anders’ konden maken, juist ook als afleiding in deze periode. So here it is: iets anders! Een korte videoserie rechtstreeks vanuit hun woonkamer. Ze behandelen vragen die aan hen zijn gesteld. Deze keer hebben ze het over pronouns / voornaamwoorden. Hoe spreek je een non-binair persoon aan? (non-binair zijn mensen die niet passen in de tweedeling man/vrouw).
Dussss, genoeg leuke ideeën jongens. En mocht er nou nog steeds niks leuks tussen zitten, lees dan gewoon even verder op mijn blog. Bijvoorbeeld: Over het verschil tussen de Vulva en de Vagina.


Huidige reacties

Laat een reactie achter