fbpx
Top

Ultieme vakantietip: huur een huis en bootje in Friesland

Weken geleden had ik al een weekje Friesland met de vrienden van Jelle (mijn vriend) gepland. Bleek dat nou net de week van de hittegolf te zijn. Met 30 graden zaten wij lekker in een huisje MET een gemotoriseerde sloep aan het water. Beter konden we het niet treffen! En daarom is dit mijn ultieme vakantietip voor jou!

Locatie: Waterstaete Ossenzijl. We hebben de vakantiebestemming hier geboekt.


Villapark Waterstaete Ossenzijl

Ik had nergens liever willen zijn
Stel je voor, er is een hittegolf. Airco’s vliegen als warme broodjes over de toonbank en mensen verzinnen creatieve slaapplekken buiten. Kantoorwerk is pittig, maar tuinieren is nog pittiger. Instagram stond VOL met zwetende mensen. En waar was ik? Ik lag lekker te dobberen met een biertje in de hand. Ik had nergens liever willen zijn dan in het prachtige Friesland.


Bootje varen
Onze auto’s waren vol geladen met spelletjes (vooral Monopoly en Risk), een barbeque, opblaaskrokodillen en kratten bier. Zo arriveerden we bij het huisje in Friesland. Althans, ‘we’. Ik arriveerde drie dagen later dan de rest, omdat ik nog moest werken.

We begonnen elke ochtend met een kopje koffie op de vlonder aan het huisje. Echt heerlijk wakker worden! Na die koffie was het al warm genoeg om een duik te maken. Iedereen deed lekker z’n ding. De een lag de hele dag in de zon met een goed boek, de ander ging een potje voetballen en de voortuin en weer een ander ging baantjes trekken.

Rond de middag sprongen we in bikini en zwembroek de sloep in. Ook de Sonos box en hond Denzel kreeg een plek in het bootje. We vaarden met het geluid van Hollandse hits door de natuur van Friesland. Ik was nooit eerder in Friesland geweest, maar ik weet nu zeker dat dit niet mijn laatste keer was.

Onderweg stopten we op mooie plekjes om even aan te leggen. Een verfrissende duik was af en toe wel lekker. Want ook op de boot met een windje is 30 graden warm. Dwalend door een doolhof van groen dronken we een paar biertjes uit de koelbox. Dat was puur genieten.Vis uit Urk op de barbeque
Ken je dat programma ‘Urk’? Zo niet, dan moet je het even terugkijken. In Urk worden een aantal opmerkelijke dorpsgenoten met totaal verschillende achtergronden en gedachtegoed tijdens hun dagelijkse bezigheden op de voet gevolgd. Omdat wij zo dichtbij Urk waren, konden we het niet laten om een bezoekje te brengen, ondanks de hitte.

Op internet hadden we ‘de vismarkt’ gevonden en dus was dat onze eindbestemming. Helaas was er weinig vismarkt te bekennen en bleek het gewoon een viswinkel te zijn. Ook prima natuurlijk. We vroegen de man om barbeque advies en 20 minuten later liepen we met 4 vette vissen en een zak vol garnalen de deur uit.

Die avond hebben we heerlijk genoten van een vette vis van de barbeque.De perfecte zomerbestemming
Al met al een perfecte vakantie. Als de zon schijnt, kan het niet meer stuk. Lekker bootje varen, beetje lezen, eten, zwemmen en vooral: genieten.


Huidige reacties

Laat een reactie achter