fbpx
Top
avocado generatie

Even voorstellen: ik ben Inge, de blogger achter Avocado Generatie

Lieve lezer, wat leuk dat je hier bent!


Ik ben Inge. Een typische 26-jarige millennial met typische millennial struggles. Ik liep al een tijdje met allerlei vragen, zoals: ‘wat wil ik?’, ‘Is dit het nou, er moet toch meer zijn?’, ‘Wat is mijn passie?’ In 2019 besloot ik daarom mijn ontdekkingsreis als millennial aan te gaan. Ik wilde antwoorden vinden, mijn passie ontdekken, mijn missie en meer genieten van het leven. Een confronterende ontdekkingstocht. En daar is dit blog uitgerold: Avocado Generatie.


Inmiddels is dit blog mijn passie en probeer ik van deze passie mijn werk te maken. Ik neem je mee in alles wat ik onderweg ontdek en hoe ik het aanpak. Ik verdiep me in de filosofie erachter, in hoe het brein werkt en hoe andere succesvolle mensen zijn gekomen waar ze zijn.


Inge Peeters van Avocado Generatie

Inge in drie woorden

Mijn waarden zijn: nieuwsgierig, leergierig en vrijheid. In alles wat ik doe wil ik nieuwsgierig, leergierig en vrij kunnen zijn. Als ik mijn persoonlijkheid in drie woorden mag omschrijven, zijn dat: Gepassioneerd, ontdekker en genieter. Deze drie waarden en drie eigenschappen zie je overal terug in Avocado Generatie en omschrijven ook meteen waar dit blog over gaat. Die drie wringen wel eens met elkaar, maar kunnen ook niet zonder elkaar bestaan.


Gepassioneerd betekent voor mij ook wel werklustig, ondernemer en gedisciplineerd. Ik wil heel graag, heb een drive, een vuurtje en ik stop niet voordat ik mijn doel bereikt heb. Ik wil mijn eigen geld verdienen met mijn passie en vrij zijn. Dat is waar ik naar streef. De valkuil is dat ik hierdoor prestatiedruk en stress ervaar.


Ontdekker betekent voor mij dat ik een vragensteller en leergierig ben en van filosofie houd. Ik wil steeds iets nieuws ontdekken, raak snel uitgekeken op routine en stel eindeloos levensvragen. De valkuil is dat ik rusteloos word.


Genieter betekent voor mij dat ik levenslustig ben, snak naar avontuur en ruimte wil geven aan mijn rebelse alter ego. Ik wil gewoon genieten van het leven. Ik wil gelukkig en tevreden zijn, vrij zijn, op avontuur en het leven leven. Met vallen en opstaan. Dit wringt natuurlijk wel eens met mijn passie en gedisciplineerde kant. Want wat doe je als het lekker weer is, maar je nog veel werk op je bord hebt?


Mijn missie

Ik wil de ontdekkingsreis bij zoveel mogelijk millennials aanwakkeren en ondersteunen. Ik schreeuw het van de daken: PAK HET LEVEN BIJ DE BALLEN. Confronteer jezelf, stap uit je comfortzone en creëer je ideale leven. En als ik daarbij kan helpen, dan graag!


“Pak het leven bij de ballen” betekent: gewoon proberen, neem de regie over je leven. Alleen jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. Niemand anders. Ik ben ervan overtuigd dat je het meeste ontdekt over jezelf en de wereld door maar gewoon wat te proberen. Steeds weer iets nieuws. Hoeveel drempels je daarvoor ook moet overwinnen.


pak het leven bij de ballen

Mijn ontdekkingsreis

Ik zal je kort meenemen in de ontdekkingsreis die ik zelf al heb doorlopen.


Inge als kind

Als kind was ik zeer actief. Ik zong de hele dag en ik danste in het rond. Toneel spelen was mijn hobby, die ik van tijd tot tijd erg serieus nam. Ook vond ik het schrijven van verhaaltjes heel leuk. Ik had niet veel nodig: wat ruimte en niemand die zich met mij bemoeide. Dan was ik gelukkig en vermaakte ik me prima.Inge als student

Na het behalen van mijn VMBO-diploma, wilde ik naar de rock academie. Oké, rock was waarschijnlijk niet de beste keus geweest. Maar ik wilde gewoon een creatieve opleiding volgen. Ik had me op iedere artistieke school wel vermaakt.


Mijn ouders hadden andere plannen. Ik mocht best kiezen wat ik wilde, zolang het maar een opleiding was waar ik later geld mee kon verdienen. Dan kon ik daarna altijd nog een pret opleiding doen – was hun filosofie.


Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik ging Juridisch Zakelijk Medewerker studeren op het ROC. Een MBO school in Eindhoven. Tja, dat was niet zo’n goede match. Al na een half jaar wist ik dat het niks voor mij was. Maar ik was opgevoed met het motto: ‘waar je aan begint, maak je af’. Bovendien wist ik dat het niet het einde was, want na het MBO wilde ik naar het HBO.


Ik behaalde mijn MBO-diploma, en koos een HBO studie. Ik hoor je denken: ben je naar een artistieke opleiding gegaan? Nope. Ik was ouder geworden en had me drie jaar lang omringd met millennials die rechten wilden gaan studeren. Theater, zang, dans… dat zag ik niet meer zitten.


Dus ging ik HBO communicatie studeren aan de Fontys in Eindhoven. Dat voelde ook vrij creatief, ik mocht er veel schrijven, presenteren en was omringd door allerlei energieke mensen. Voor mijn eerste stage woonde ik een paar maanden in Amsterdam, samen met twee medestudenten. Als Eindhovense voelde dat als ‘de grote stad’. Hele toffe ervaring!Inge als avonturier

In 2016 koos ik voor een creatieve minor in Lissabon, Portugal. 6 maanden woonde ik met vier medestudenten en drie buitenlandse studenten in een appartementencomplex in het centrum van Lissabon. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het een interessante minor was. Het was zeker een leerzame tijd, maar meer voor mezelf als mens.


Daar ontdekte ik een nieuwe kant van mezelf: de avonturier. Ik vond het heerlijk om alleen op pad te gaan, of de stad te laten zien aan mijn geliefden uit Nederland. Mijn huisgenoten en ik hebben veel gefeest en ontdekt. Het was een tijd om nooit te vergeten.


Daar ontstonden nieuwe levensdromen: een wereldreis, een langere tijd in andere landen wonen, nieuwe mensen ontmoeten. Voor even had ik de prestatiedruk losgelaten die onze maatschappij soms op millennials legt. Ik was vrij.Of er nog iets over was van mijn theaterdroom?
Ja, wel iets. Ik had me vóór de minor in Lissabon ingeschreven voor een auditie voor de theaterschool in Tilburg. Ik moest twee video’s insturen waarop ik een nummer zong. Als ik zou worden uitgenodigd voor de auditie, dan moest ik dus vanuit Lissabon naar Nederland komen.


Ik werd uitgenodigd, wat natuurlijk een groot compliment was. Maar op dat moment in Lissabon vond ik andere dingen belangrijker. Dingen waarvoor je me nu zou uitlachen: uitgaan, steden bezoeken, eindeloze gesprekken met vreemde mensen. Dat was waar ik voor leefde en het maakte me gelukkig.


Ik ben wel gegaan. Ik kocht een vliegticket van Lissabon naar Eindhoven en stond een paar dagen later op de auditie in Tilburg. Maar het was een ramp. Ik had me nauwelijks voorbereid, had al maanden niet meer gezongen of toneel gespeeld en wilde het niet graag genoeg. Dat werd gezien en dus werd ik niet uitgenodigd voor de derde en laatste ronde. Ik vond het prima en vloog weer terug naar mijn droomleven in Lissabon.Inge op reis

Na mijn tijd in Lissabon heb ik nog een tijdje in Amsterdam gewoond voor mijn afstuderen. Ik heb me daar nooit thuis gevoeld, maar het was zeker een leuke tijd. Ik behaalde netjes in vier jaar tijd mijn HBO-diploma. Met twee vriendinnen die ik kende van de opleiding, ging ik twee maanden op reis. Sri Lanka en Thailand stonden op de planning. Dat was mijn eerste aanraking met het backpacker leven en het smaakte naar meer!Inge in Stockholm

Toch kwam ik na 2 maanden reizen terug naar Nederland. Ik voelde de druk dat ik iets van mezelf moest gaan maken. Ik moest een baan, geld verdienen, carrière maken. Mijn theaterdroom was ik kwijt en er was eigenlijk geen nieuwe droom voor in de plaats gekomen. Maar ik was nog niet klaar voor een 9 tot 5 baan op een kantoor. Dus ik besloot een nieuw avontuur aan te gaan. Een soort middenweg.


Ik schreef me in voor een entrepreneurship programma van Erasmus. Dat is een programma waarbij de organisatie Erasmus net afgestudeerden met een ambitie om een eigen bedrijf te starten koppelt aan een startup in Europa. Ik werd voor 5 maanden gekoppeld aan 30minMBA, een startup uit Stockholm, Zweden.


Hier verloor ik mezelf een beetje. Om een lang verhaal kort te maken: er werd verwacht dat ik non-stop zou doorwerken. Ik heb geen noorderlicht gezien, ook geen andere stad in Zweden. Ik heb alleen maar gewerkt. Niet dagen lang, maar avonden lang, nachten lang, weekenden lang. Ik verloor 10 kilo lichaamsgewicht en voelde me diep ongelukkig.


Tja, een avontuur kan ook wel eens verkeerd uitpakken. Als ik mijn grenzen had durven aangeven was het misschien niet zover gekomen. Anyway, een wijze les.Inge op kantoor

Na 5 maanden heb ik nog 6 maanden vanuit Nederland gewerkt voor het bedrijf, tot dat mijn vrienden en familie me eindelijk overtuigd hadden dat ik er niet gelukkig van werd. Dus ik nam ontslag.


Ik startte een nieuwe functie als communicatie adviseur bij een detacheringsbureau met inkoop consultants. Ineens zat ik van 9 tot 5 op een kantoor. Ik had wel behoefte aan wat rust, na die periode bij het Zweedse bedrijf. Dus het was prima voor de fase waarin ik zat.


Maar toen ik mijn energie weer terug begon te krijgen, besefte ik dat mijn werk totaal niet uitdagend was. Dus ik ging weg en kreeg een baan als performance marketeer bij een zonnepanelenbedrijf. Ook daar zat ik op een kantoor, maar wel omringd tussen energieke mensen en uitdagend werk.


De zonnepanelenwereld is competitief. Je moet dus steeds weer iets nieuws bedenken om je concurrent voor te blijven. Ik leerde hier heel veel over marketing. Van Facebook advertenties, e-mailmarketing en website conversie tot SEO en SEA.


Inge als blogger

Bij dat zonnepanelenbedrijf zat ik wel even goed. Het was niet mijn droombaan, maar ik leerde veel en dat paste goed bij de fase in mijn leven. Toch knaagde er iets: ik wilde meer dan wat ik had. Ik wist dat ik nog niet uitgeleerd was bij dat bedrijf, maar ik wist ook dat ik iets voor mezelf wilde bouwen. Dus startte ik dit blog: Avocado Generatie.


Direct ging al mijn vrije tijd in mijn blog zitten. Ik vond het geweldig om me te verdiepen in de levensvragen en interesses die ik had, en dat weer te delen met anderen. Na jaren kon ik ook mijn creatieve theaterpassie weer een beetje kwijt in vlogs en blogs.


Dat brengt ons bij vandaag: de ontdekkingsreis van een millennial in een blog. Wat je hierboven leest zal je niet teruglezen in dit blog. Dat is geweest en behoort tot mijn verleden. Wat je wel gaat teruglezen is meer over het heden. Alles wat me nu boeit, wat ik wil leren, waar ik meer over wil weten.


persoonlijke ontwikkeling

Veel leesplezier!

Mocht je leuke ideeën hebben voor nieuwe probeersels, artikelen of interviews, reageer dan vooral op een van de artikelen of stuur me een mail. Je kunt me natuurlijk ook volgen op Instagram.


Huidige reacties

Laat een reactie achter