fbpx
Top
stop doelen stellen

Mijn 8 jaardoelen voor 2021 – Zowel business als persoonlijk

Ik vind het best spannend om mijn jaardoelen te delen. Ze laten je immers zien waar ik naartoe wil werken. En einde van het jaar kan iedereen meegenieten hoe ik ze wel of niet heb gehaald. Dat kan pijnlijk zijn. Maar ik zeg altijd maar zo: never a failure, always a lesson. Dus, laten we erin duiken. Dit zijn mijn doelen voor 2021.


1. Omzet verhogen van Avocado Generatie

Concrete doel is om vóór december 2021 op een stabiele omzet van € 500 per maand te zitten van Avocado Generatie. Waarom? Omdat ik bloggen mega leuk vind, er ook heel veel tijd in zit en ik iets meer wil kunnen leven van mijn hobby. Hoe meer ik eraan verdien, hoe meer ik het kan doen. Zo simpel is het. Dit doel ga ik echter niet halen met hoe mijn blog er op dit moment uit ziet. Ik moet dus meer tijd gaan investeren in het commercialiseren ervan en het creëren van producten.


Ik heb daarom een plannetje gemaakt hoe ik dichterbij dit doel ga komen:
Affiliate Marketing: € 50 (vanaf december 2021 p.m.);
– Adsense uitproberen;
– Pinterest inzetten als promotiemiddel;
– Minimaal 1 x in de media komen met mijn blog;
– Doel 2 en 3 gaat ook enorm helpen


affiliate marketing

2. Een eerste eigen product maken

Wat vet zou het zijn om een eerste eigen product te maken. Maar wat dan? Een boek is misschien nog te hoog gegrepen, daar voel ik me niet klaar voor. Een e-book dan? Of wellicht een cursus? Over hoe je moet starten met bloggen, zoals ik zelf ontdekt heb de laatste 1,5 jaar.


Of misschien wel een cursus over de levensvraag die mij al jaren bezighoudt: hoe vind je jouw droombaan? Wat het ook wordt, ik heb er zin in! Ik wil waarde leveren en anderen oprecht helpen in mijn reis naar een grotere omzet van Avocado Generatie.


3. Van 1000 naar 3000 bezoekers per maand

BAM, in november en december werden er meer dan 1000 unieke websitebezoekers per maand gemeten op Avocado Generatie. In januari 2020 waren dat er nog 300 per maand.


Dus, voor 2021 richt ik mijn pijlen op 3000 bezoekers per maand in december. Hoe ik dat doe? Door een gedegen SEO analyse te doen, ieder artikel SEO-proof te schrijven en artikelen te verbeteren op basis van data uit Google Search Console. Dat heb ik allemaal geleerd in de cursus van School of SEO.


jaardoelen: analytics bezoekers website

4. Iedere maand beleggen

Eind december 2020 ben ik gestart met beleggen. Nu is een van mijn jaardoelen om iedere maand een bepaald bedrag te investeren via DeGiro in aandelen (zowel ETF als stock picking). Ik heb hier een beleggingsplan voor gemaakt, in samenwerking met het nieuwe bedrijf van mijn vriend Jelle: GetFired. Binnenkort meer informatie!


5. 6 boeken lezen

In december 2021 wil ik 6 boeken hebben gelezen; 1 per twee maanden dus. Lezen vind ik fantastisch. Ik train mijn brein, ik raak geïnspireerd en leer altijd weer iets. Toch neem ik er te weinig tijd voor. Voor het slapen gaan kijk ik liever een serie of schrijf ik wat voor mijn blog.


Helaas moet ik dus een leesdoel stellen om deze nieuwe gewoonte te ontwikkelen. 6 boeken in 2021, kom maar op! Dit is een van mijn leukste jaardoelen. Ik ben in januari al goed begonnen door de hele maand geen Netflix te kijken. Dat helpt.6. Woensdagavond leeravond

Afgelopen weken heb ik op woensdagavond een filosofiecursus gevolgd. Dat was live en ik kon het dus niet skippen. Soms dacht ik wel eens: ik moet nog zoveel doen, dit komt niet goed uit. Maar ik kon het niet missen! En achteraf was het fantastisch en mega leerzaam. Zeer ontspannend ook.


Dat heeft me dus doen beseffen dat je altijd dingen te doen hebt, maar soms even tijd moet vrij maken om nieuwe dingen te leren. Dus, iedere week een leeravond. De komende tijd ga ik meer leren over filosofie en persoonlijke ontwikkeling.


7. Twee keer per week blijven sporten

In maart 2019 begon ik na jaren niks doen weer met sporten. Ik vond het toen echt niet direct leuk. Iemand had me opgetrommeld om bij een bootcamp te komen kijken. Eenmaal twee jaar later bootcamp ik nog steeds. Ik vind het intussen zelfs leuk en probeer het twee keer in de week te doen! Sinds corona zit ik helaas wel wat meer op mijn luie gat, dus naast bootcamp heb ik het een van mijn jaardoelen gemaakt om in 2021 ook wat meer buiten te wandelen.


Daarnaast ben ik een tijdje terug begonnen met een borstcrawlcursus. Er ging een wereld voor me open, ik vond het fantastisch! Nu heb ik me voorgenomen om meer sporten te proberen: boulderen, surfen, schaatsen (in de winter), skeeleren, skateboarden, squashen en noem maar op. Puur voor de lol. En dat ik er fitter door word is mooi meegenomen.


Jaardoelen: twee keer per week blijven sporten

8. Beter voor mezelf zorgen

Een van de jaardoelen zou niet ‘beter voor mezelf zorgen’ hoeven zijn, I know. Dat moet je gewoon doen. En toch moet ik hier een doel van maken. Ik zorg namelijk vaak niet goed genoeg voor mezelf. Ik plan weinig verwenmomentjes, werk me te pletter en kom niet tot rust en ga zo maar door.


In 2021 wil ik dus meer weekend en vrije tijd, minder verplichtingen op vrije dagen, echt vakantie te hebben (opstaan en doen waar je zin in hebt), maar ook een workation te plannen waar ik kan werken in de zon. Ik wil lekker mijn haren laten doen, mijn nagels, een dagje spa, een dagje uit (schaatsen, floaten, Amsterdam) en misschien nog een tattoo.


Al met al wil ik meer spontaniteit, meer met mensen om me heen doen, meer genieten en veel meer lachen. Een wereld zonder corona zou al veel helpen ;). Dit doel is niet heel meetbaar, maar het is in dit geval de intentie die telt.


Wat zijn jouw jaardoelen voor 2021?

Tip: als je het moeilijk vindt om jouw doelen op te schrijven, begin dan eerst met reflecteren. Door te reflecteren zie je snel wat je wel en niet wil meenemen naar het nieuwe jaar en daar rollen zo je doelen uit.

Huidige reacties

Laat een reactie achter