fbpx
Top

Je hebt geen tuincentrum nodig om je tuin aan te kleden

Het zonnige weertje en de lentekriebels trekken ons massaal de tuincentra in. Normaal gesproken prima, maar niet tijdens deze coronacrisis. Wat nou als ik je vertel dat er 101 oplossingen zijn om je tuin toch leuk aan te kleden zonder een tuincentrum te betreden. Hoe dan? Ik geef je vandaag 13 tips!


Tip 1. Hergebruik verpakkingen
Champignonnenbakjes, eierdoosjes of druivenbakjes zijn allemaal perfect om kruiden in te kweken. Je kunt er ook bloemetjes uit laten groeien of stekjes. Leuk en duurzaam!Tip 2. Autobanden
Je kunt ze kleuren of zwart laten. Je kunt ze aan een paal hangen, tegen de muur hangen of gewoon op de grond zetten. Autobanden zijn ontzettend leuk en origineel om jouw planten in te laten groeien. Zoals je hieronder ziet wordt het zelfs als moestuin gebruikt.


Bron: sciliy.com

Tip 3. Kledingrek
Heb je nog ergens een kledingrek staan waar toch niet zoveel aan hangt? Dat is een ideaal rek voor jouw hangplanten. Ik heb er zelf ook een op mijn slaapkamer en het oogt heel gezellig.


Bron: elledecor.com

Tip 4. pollepel
Het zou toevallig zijn als je nog vier pollepels in de kast hebt liggen, maar 1 is ook al genoeg. Kies voor kruiden of een stekje en hang het aan de muur. Origineler kan niet, toch.


Bron: wonderfuldiy.com

Tip 5. Badkuip
Zelf ben ik al zoekende op Marktplaats naar een oude klassieke badkuip. Ik zou persoonlijk nooit voor roze gaan, maar het voorbeeld maakt wel duidelijk wat ik bedoel. Je kunt er ook voor kiezen om een kleine vijver in je badkuip te maken.


Bron: southwindsgal op flickr

Tip 6. Theepot
YES, dacht ik, toen ik dit zag. Ik heb namelijk nog een oude klassieke theepot in huis staan. Deze theepot heb ik ooit gescoord bij een Kringloopwinkel, maar is daarna in de kast belandt. Zonde natuurlijk. Gelukkig kan ik ‘m weer nuttig maken!


Bron: redonline.co.uk

Tip 7. Schoenen
Oude schoenen hebben we allemaal wel, toch? Gebruik ze als bloempotten. Spijker ze tegen de muur, hang ze aan een touwtje of zet ze op een plateau. Je kunt het zo gek niet bedenken of de schoenen krijgen weer een tweede leven. Ik zag ook leuke plaatjes van klompen of crocs tegen de muur. Heb je die toevallig nog staan?


Bron: fineartamerica.com

Tip 8. Fiets
Vind een oude fiets, spuit deze in een mooie kleur die bij jouw tuin past en hang de fiets vol bloemen. Vervang het zadel voor een bloempot. Bevestig een fietsmand en plant daarin wat bloemen. Zorg dat ieder element van de fiets gebruikt wordt voor jouw planten.Tip 9. Blikken
Blikken zijn echt perfect. Het ene blik is al goud, de ander kun je goud spuiten. Of als het blik er zo prachtig roze uitziet als het perziken blik, kun je het gewoon roze laten natuurlijk.Tip 10. Vergiet
Een vergiet is ideaal omdat het teveel aan water heel makkelijk uit de kom kan ontsnappen. Ook heeft het vergiet al hendels, dus kan je het heel makkelijk ophangen. Als je dan ook nog eens een kleurrijk vergiet hebt, dan staat het prachtig met kleurrijke bloemen.


Bron: 17apart.com

Tip 11. Zeil
Het idee kreeg ik in een winkel. Pak een zak van zeil, plant er hangplanten in. Bevestig het aan een spijker en that’s it. Na een paar weken heb jij prachtige hangplanten.Tip 12. Strijkplank
Wij strijken nooit en de strijkplank stond maar te verstoffen. Dus besloot ik de plank te gebruiken voor mijn kruidenbak. Hoe langer ik ernaar kijk, hoe meer ik het idee begin te krijgen om groene hangplanten over het strijkijzer te laten groeien. Ik denk dat dat dus heel gezellig oogt.Tip 13. Prullenbak
Ik had nog een oude prullenbak over (op links) die geen functie meer had. Maar een prullenbak is natuurlijk een perfecte bloemenbak. Nu ziet het er nog saai uit, maar wacht maar tot er bloemen uitgroeien over een paar weken!


Huidige reacties

Laat een reactie achter