fbpx
Top

Hoe snel kun je geld verdienen met affiliate marketing? En hoeveel?

Affiliate marketing, een populair online verdienmodel om passief inkomen te genereren. Ik maak er zelf ook gebruik van en verdien daardoor een aardig bedrag bij met dit blog. Maar hoe snel kun je geld verdienen met affiliate marketing? En hoeveel geld kun je verdienen met affiliate marketing? Tijd om daar eens in te duiken!


Wat is affiliate marketing (in het kort)?

We spreken van Affiliate marketing wanneer een affiliate (ik in dit geval) een product promoot van iemand anders (een adverteerder) en in ruil daarvoor een commissie ontvangt. Die commissie is vaak een percentage van de verkoopprijs. In een ander artikel schreef ik over álles wat je moet weten over affiliate marketing: van de verschillende affiliate platformen en vergoedingsstructuren tot aan cookie overwriting en link cloacking.  Kun je geld verdienen met affiliate marketing? En hoeveel?

Geld verdienen met affiliate marketing is zeker mogelijk. Hoeveel precies varieert ontzettend per product en aanbieder. Hoge commissies op hoge verkoopprijzen betekent hoge inkomsten. Zo simpel is het. Je moet dus op zoek naar een product met een hoge verkoopprijs en hoge commissie. En vergeet niet dat het ook nog eens een populair product moet zijn wat jouw lezers willen kopen.


affiliate marketing

Een paar voorbeelden van affiliate commissies

Ik promoot regelmatig de affiliate cursus die ik volgde, waardoor ik er nu zoveel over weet. Als je die cursus via mijn affiliate linkje koopt, betaal jij slechts € 47 euro en krijg ik € 27 van de verkoopprijs zonder dat het jou meer kost. Dat is een schappelijke prijs voor mijn websitebezoekers, ik kan het product uit eigen ervaring aanraden en het is een leuke commissie. Zo kan ik geld verdienen met affiliate marketing.


Maar een product van € 47 is natuurlijk nog niet wat ik bedoel met ‘een hoge verkoopprijs’. De cursus “X10 met crypto” van Slim Beleggen daarentegen kost € 997. Ik ontvang € 500 van de verkoopprijs als je de cursus koopt via mijn Paypro linkje. Kijk, dat tikt lekker aan. Één verkoop is dus al goed voor € 500. Stel dat je een goed artikel schrijft en niet 1, maar 8 keer de cursus verkoopt per maand. Dan heb je zomaar je maandinkomen bij elkaar door slechts 8 verkopen. En dat is hoeveel geld je kunt verdienen met affiliate marketing.


Kun je ook zoveel geld verdienen met bol.com affiliate commissies?

Dat kan, maar dat is moeilijker. Een commissie van € 500 op een verkoopprijs van € 997 zie je niet bij bol.com. De Bol commissies variëren namelijk van 3%, 6% tot 8% . Bij een duur product zoals een GoPro van € 1.450, krijg je slechts een commissie van 3%. Dat is dan nog steeds maar € 43,50 per verkoop. Als je die vervolgens 11 keer verkoopt heb je dezelfde commissie als bij de crypto cursus, maar daarvoor moet je er dus veel meer verkopen.


Hoe snel kun je leven van affiliate inkomsten?

Is het mogelijk om te leven van affiliate inkomsten, om dus een full time inkomen uit affiliate marketing te halen? Ja, dat is mogelijk. Als ik de succesverhalen op het affiliate forum lees, waar ik er zo een paar van zal uitlichten, kost het zo’n 2 á 3 jaar om € 2.000 tot € 3.000 per maand te verdienen met affiliate marketing. 2 á 3 jaar consistent schrijven dus en je kunt een full time affiliate marketeer worden. Dat klinkt me nog best goed in de oren!Hoeveel geld verdienen succesvolle affiliates per maand?

Om deze vraag te beantwoorden ben ik even in de affiliate community gedoken van de affiliate cursus die ik recent volgde. Daar zie je succesverhaal na succesverhaal, van affiliates die nu kunnen rondkomen van affiliate marketing. Dat zou ik ook wel willen! Ik vond een aantal inspirerende voorbeelden die ik graag met je deel.


Voorbeeld 1: Bas verdiende bijna € 40.000 in 1 jaar tijd met affiliate marketing

Op het affiliate forum van de affiliate cursus sprak ik Bas. Bas heeft de website CPAmarketing.nl en verdiende bijna € 40.000 in 1 jaar tijd. Dat deed hij met 1 website en met 1 dag per week werken. Zijn strategie is puur gericht op SEO. Dus goede SEO content ontwikkelen om zo gratis websitebezoekers binnen te halen op de website. Hier zie je Bas op de foto die ik vond op zijn website.

Bas van CPAmarketing

Dat klinkt bijna te mooi om waard te zijn. Het addertje is dan ook dat hij samen met een vriend werkt die een developer is. Zij werken er dus allebei 1 dag per week aan. Daarnaast huren ze 2 tekstschrijvers in om 2 artikelen per week te schrijven. Deze huren ze via freelancer.nl. Voorheen betaalden ze tekstschrijvers maar 2 cent per woord, dus gaven ze € 20 voor een tekst van 1000 woorden. Inmiddels investeren ze liever wat meer in kwaliteit, dus betalen ze 5 á 6 cent per woord.


Hoe snel kon Bas geld verdienen met affiliate marketing?

Voor Bas en zijn compagnon kwam de eerste commissie twee maanden na het eerste artikel. In 1 jaar ging hun website van 0 naar 10.000 bezoekers per maand en van 0 naar € 595 per maand. Die inkomsten groeiden heel langzaam. Pas in de 7e maand stonden de affiliate inkomsten boven de € 100.

Geld verdienen met affiliate marketing
Affiliate inkomsten van Bas, Bron.

Bas onderscheidt 3 fases bij affiliate marketing.

Fase 1: Opstartfase 

De opstartfase duurt vaak 0 tot 12 maanden. In deze maanden kun je de eerste affiliate euro’s verwachten tot maximaal €500 per maand. Dit komt deels door de ‘Sandbox’ van Google. Een nieuwe website dient zich eerst een soort van te bewijzen aan Google. Google wil weten of jouw content relevante content is voor de lezer en of het dus een website is wat Google vaker kan tonen. Dit kan wel 6 tot 12 maanden duren. 


Fase 2: Optimaliseren

In fase 2 ga je gemiddeld van €500 naar €2.000 per maand. Dit doe je door vooral veel artikelen te optimaliseren en je data te tracken. Door je data inzichtelijk te maken krijg je namelijk een idee van welke pagina’s en producten het beste lopen. Wat kun je van die pagina’s en producten leren? En waarom denk je dat andere pagina’s het minder lekker deden? Haal hier lessen uit en blijf het daarmee optimaliseren.


Fase 3: Opschalen

In fase 3 ga je gemiddeld van €2.000 naar € 10.000 per maand. € 10.000 per maand? Klinkt bijna te mooi om waard te zijn, maar het is 100% mogelijk. Ook voor jou! Je gaat in fase 3 gewoon door op wat je hebt geleerd in fase 2. 

– Leer van je best converterende content en kopieer die aanpak voor nieuwe pagina’s
– Optimaliseer je best bezochte pagina’s met extra content en SEO keywords
– Blijf je website uitbreiden met relevante content voor je doelgroep
– Herhalen, herhalen, herhalen


Best presterende affiliate pagina’s voor Bas

Bas heeft vooral succes met dit soort artikelen:
– Informatie artikelen: beantwoord een vraag waar mensen op zoeken. Dit zijn vaak niet direct de pagina’s waardoor mensen een aankoop doen. Via deze pagina stuur je de lezer door naar je echte money pagina’s. 
– Hoe doe je… pagina’s. Dit zijn mensen die willen leren hoe je iets doet. Je zou ze een cursus kunnen aanbieden.
– ‘Beste …’ artikelen. De beste camera’s voor 2021. Mensen die daarop klikken zijn al bereid om een camera te kopen en zoeken nu de beste. Als jij ze kunt overtuigen, heb je weer een verkoop binnen. 
– Review artikelen: echte money pagina’s. Mensen die op zoek zijn naar reviews, zijn al bereid om het product te kopen. Ze zijn alleen nog nieuwsgierig naar een ervaring.


Voorbeeld 2: Bart ging van 0 naar € 1.600 per maand in één jaar

Bart van der Meer verdiende na 12 maanden ongeveer € 1.600 per maand. En dit met 1 website met 190 artikelen. Wel 190 kwalitatieve artikelen, één artikel kostte namelijk 4 tot 8 uur om te schrijven. Bijna ieder artikel levert nu na 12 maanden zo’n € 10 per artikel per maand op. Concludeer nu alsjeblieft niet dat je dus gewoon veel content moet creëren, want zo werkt het niet. Juist de kwaliteit is erg belangrijk, zo werkt de 80/20 regel voor bloggers.


Full time affiliate marketing is mogelijk volgens Bart

“Het is realistischer dat het tussen de 2 en 3 jaar kost om € 2.000 tot € 3.000 per maand te verdienen met affiliate marketing”, schreef hij op het affiliate forum. “Daar is geen gouden tip voor.” Voegt hij eraan toe.


En dit is hoe Bart dat doet:
1. Zoekwoorden vinden
2. Kwalitatieve content maken, minimaal 1000 woorden
3. Intern linken
4. Werk aan linkbuilden
5. herhaal, herhaal, herhaal: wees consistent


Voorbeeld 3: Paco Vermeulen leeft volledig van o.a. zijn online business

Paco Vermeulen begon zo’n 12 jaar geleden met 2 blogs. Beiden helaas een flop. Maar hij leerde van zijn fouten en startte opnieuw met pianolesonline.com. Hierop promootte hij zijn zelfgemaakte online pianocursussen. De eerste 2 jaar leverde deze website geen cent op. De 8 jaar die daarop volgden verdiende hij een leuk zakcentje naast zijn baan in loondienst.


In 2018 startte hij ook met affiliate promoties van software en cursussen. “De combinatie van zelf software maken en andermans software en cursussen reviewen werkt heel goed.” Sinds 2019 doet hij alleen nog zijn eigen online dingen. Hij kan nu dus sinds 2019 volledig rondkomen van affiliate marketing, zijn online cursussen en het verkopen van software.


Paco Vermeulen
Dit is Paco Vermeulen

Paco probeerde meer dan alleen zijn online pianolessen. Na een heleboel mislukte experimenten en geregistreerde domeinnamen had hij succes met interestexplorer.io. Hiermee verkocht hij zelfgemaakte software voor Facebook marketeers. Daarop bouwt hij nu door met sentimently.ai en ilabuilder.io.


Paco nam pas ontslag toen hij in 2019 meer dan €100.000 in een maand verdiende met de verkoop van zijn software. Hij dacht binnen no-time miljonair te zijn, tot zijn Facebook advertentie-account werd geblokkeerd en zijn omzet volledig instortte. Gelukkig kon hij terugvallen op zijn omzet uit pianolesonline.com en affiliate inkomsten. 


Sindsdien is hij gelukkig weer volop gegroeid, maar lang niet meer naar die € 100K per maand. “Ik verdien veel meer dan ik in loondienst ooit verdiend heb, dus ik denk niet dat ik ooit nog terug in loondienst zal gaan.”


Voorbeeld 4: Marc van den Brink verdient na 2,5 jaar € 4.000 per maand

Marc van den Brink bezit 4 websites: een fitness blog, review website, reizen blog en sinds kort een blog over geld verdienen. Zijn eerste blog ging online op 8 april 2018. In december 2020 zag hij de teller al op € 2.100 aan commissies staan. Ambitieus als hij is, verwacht hij €3.000 tot €4.000 in juni 2021 en €5.000 tot €6.000 in december 2021. 

geld verdienen met affiliate marketing voor marc van den brink

“Als je er echt je full time business van wil maken, zorg dan echt dat je constant net iets beter bent dan je grootste concurrent. Ik ben gemiddeld 5 tot 6 uur bezig met een gemiddelde review en die strategie pas ik toe op al mijn websites. Daardoor heb ik meerdere reviews in de top 10 op Google staan en heb ik regelmatig dagen dat ik tussen de €400 tot €700 verdien.” Schrijft Marc. “En kijk niet naar anderen. Ten eerste werkt unieke content beter, en je weet niet hoeveel tijd of geld iemand had om het voor elkaar te krijgen. Volg je eigen pad.”


Marc wil in januari 2022 uit loondienst

Na 2,5 jaar werken aan zijn affiliate websites wil Marc dus ontslag nemen. Hij zal dan naar eigen verwachting zo’n € 4.000 per maand verdienen aan affiliate marketing. “Dan kan ik met een goed gevoel ontslag nemen omdat mijn commissies echt hoog genoeg zijn”, schrijft hij.


“In 2021 ga ik zorgen dat artikelen over Paypro producten op de 1e pagina van Google komen. Ik ga ze dus optimaliseren. En ik ga van 4 naar 8 websites en een groot deel uitbesteden naar tekstschrijvers. Dat is hoe ik sneller ga groeien, opschalen.”


Voorbeeld 5: Jan verdiende € 100 per maand in 2018

Jan volgde ook de affiliate cursus die ik volgde en bouwde daarna in drie weken zijn website. Vijf weken later had hij 11 artikelen online staan en zijn eerste commissie. In twee maanden na het plaatsen van zijn eerste artikel had hij de AMR cursus van € 47 terugverdiend. 


In maart 2018 had Jan vijf websites. Na één jaar zat Jan op € 100 affiliate inkomsten per maand en dit groeide met zo’n 20% per maand. Dan zal hij nu zo’n Naar eigen zeggen doordat hij zich vooral focust op de doelgroep. Met welk doel komen ze op mijn pagina? Met welk probleem kan ik ze helpen? Vervolgens kijkt hij naar wat de concurrenten doen en waar de zwakke plekken nog zitten. Kortom: de plekken waar Jan mooi op in kan spelen. 


Voorbeeld 6: Jack Meijaard verdient € 7500 per maand met affiliate marketing

Jacko Meijaard is degene die de affiliate cursus geeft die ik recent volgde. Hij verdient naar eigen zeggen gemiddeld € 7500 per maand met affiliate marketing. Voor hem is dat genoeg om van rond te komen. Hij heeft daar zo’n vijf jaar over gedaan. 


Meer lezen over het verhaal van Jacko >


affiliate marketing met Jacko Meijaard
Dit is Jacko Meijaard

Dus: hoeveel en hoe snel kun je geld verdienen met affiliate marketing? 

Laten we zeggen dat je binnen drie jaar zo’n € 3.000 per maand verdient met affiliate marketing. Mits je goed SEO onderzoek doet, altijd meer waarde levert dan de concurrentie, consistent blijft publiceren, je artikelen blijft optimaliseren en ook artikelen schrijft voor de zoekers met een koopintentie.


Dat laatste is vooral belangrijk. Want mensen die zoeken op “wat is affiliate marketing” hebben waarschijnlijk minder koopintentie dan mensen die zoeken op “affiliate cursus review”. Anyway. Wil je geld verdienen met affiliate marketing en vraag je jezelf af of het mogelijk is? Dan heb je je antwoord: ja, je kunt geld verdienen met affiliate marketing. Go for it!Tip: start met de affiliate cursus van Jacko Meijaard om op gang te komen. De cursus is nu maar € 47 (84% korting) en dat heb je zo terugverdiend als je alles toepast wat hij je leert. Dat weet ik uit eigen ervaring ;).

Huidige reacties

Laat een reactie achter