fbpx
Top
avocado generatie

Loop je vast in je werk? Start hier.

Avocado Generatie is ontstaan vanuit de ontdekkingsreis van een millennial. In die zoektocht kwam ik er al snel achter dat ik niet hopeloos verloren was, maar gewoon niet wist wat ik moest doen met mijn werk. Ik liep met vragen als: wat wil ik, wat is mijn passie en waar wil ik ’s ochtends mijn bed voor uit komen? Daarom besloot ik na 1,5 jaar bloggen over van alles, me te focussen op dit ene onderwerp: hoe kan ik fulltime doen waar ik gelukkig van word? Zoek jij ook een antwoord op die vraag (en de honderd vragen die erbij komen kijken), dan ben je op de goede plek!


Waarom loop je vast in je werk?

Waarschijnlijk herken je je in een van deze vijf oorzaken waarom je vast loopt in je werk:


Reden 1: Je weet niet wat je wil
Reden 2: Je had te hoge verwachtingen van het arbeidsleven
Reden 3: Er wordt je teveel werkdruk opgelegd door je werkgever
Reden 4: Door prestatiedruk van de maatschappij ervaar je stress
Reden 5: Je hebt een identiteitscrisis (misschien weet je het zelf nog niet eens)


Herkenbaar? Lees dan snel verder.


Waarom werk je überhaupt?

“Je werkt omdat je geld nodig hebt om te kunnen leven”, zouden mijn ouders zeggen. En hoewel daar een kern van waarheid in zit (werk kan je immers helpen om financieel vrijer te worden), is werk niet langer alleen een manier om in de eerste levensbehoeften te voorzien. Werk is hetgeen waarvoor ik ’s ochtends mijn bed uit wil komen, waar ik energie van krijg, voldoening uit haal, waar ik al mijn creativiteit in kwijt kan en waarover ik niet kan stoppen met praten. Noem het een passie, een purpose, een levensmissie. Althans, in mijn dromen. Want dit is niet hoe ik werken nu ervaar, maar wel waar ik naar streef. En samen met jou gaan we de hamvraag kraken hoe we dat kunnen realiseren. Werken voor passie!


Waarom zoek je niet gewoon een coach?

Een veel te dure coach zoeken kan altijd nog. Ga eerst zelf maar eens aan de slag. Stiekem weet je namelijk al veel meer dan je denkt! Ik wil je graag op weg helpen met allerlei artikelen die ik eerder schreef. Hieronder een kort overzicht.


Wat kun je doen om eindelijk weer een stap te zetten in je werk?


Tip 1: Laat je inspireren door millennials die al wel hun droombaan vonden.

Ik interviewde 15 gepassioneerde millennials met zeer uiteenlopende banen. Wellicht word je geprikkeld door hun verhalen en vind je zomaar jouw droombaan. Bekijk hier alle 15 droombaan verhalen > 


Tip 2: Beantwoord de vraag: Wat heb ik te bieden?

Wat heb je te bieden? Vertaal het antwoord naar waarde. Hoe kan dat wat jij te bieden hebt voor anderen van waarde zijn? Ga jezelf als bedrijf zien. Meer lezen >


Tip 3: Definieer je angsten.

Vaak houden je angsten je tegen om stappen te zetten. Door je angsten onder ogen te komen, kun je ook een gedegen plan maken om al je angsten te voorkomen of herstellen. Hier leg ik dit verder uit >


Tip 4: Start een side hustle.

In dit artikel geef ik je 68 tips om geld te verdienen naast je baan. Vaak ontdek je wat je echt wil, door gewoon wat te proberen.


Tip 5: Experimenteer met je gewoonten.

Je ontdekt geen nieuwe ambitie door in je veilige bubbeltje te blijven zitten. Stap uit je comfort zone met deze 10 challenges. Van borstcrawl, filosofie tot zeilen, affirmaties en Wim Hof.


Tip 6: Definieer waarom je wil of moet werken.

Als het alleen voor het geld is, kun je bijna overal aan de slag. Ga dan wel slim met je geld om, aangezien je dan waarschijnlijk liever minder werk. Als je genoeg geld hebt en eigenlijk een heel jaar niet hoeft te werken, kun je dus het komende jaar alles doen wat je maar wil. Waarschijnlijk ligt de waarheid ergens in het midden. Definieer waarvoor je wil werken: voldoening, persoonlijke groei, passie. Dit laat je realiseren waar je eigenlijk naar op zoek bent.


Tip 7: Laat je fantasy self los.

Je fantasy self is een droombeeld dat je van jezelf hebt. Je ziet jezelf bijvoorbeeld al schitteren met je band op een podium waar je voor duizenden mensen de sterren van de hemel zingt. Echter, eindeloos zangles volgen en teksten instuderen vind je maar saai. Ik leerde dat je de lijdensweg leuk moet vinden, wil je iets bereiken. Laat je fantasy self dus los en geniet vooral van het proces ergens naartoe.


Tip 8: Twijfel je ergens over? Vraag jezelf af: wat is het ergste dat er kan gebeuren?

Waarschijnlijk kom je dan tot de conclusie dat je het gewoon moet proberen. Zo deed ik in 2017 auditie voor een toneelschool en werd ik afgewezen. Dat was uiteindelijk helemaal niet erg, want ik had het geprobeerd. Lees hier het hele verhaal >


Tip 8: Zoek een rolmodel.

Dit hoeft echt niet per se een dure coach te zijn, maar gewoon iemand die je verder kan helpen. Praten helpt, lees dit artikel maar eens.


Tip 9: Maak ruimte voor flow en rust in je leven.

Flow is een mentale staat waarin we ons helemaal in een activiteit verliezen en waar we heel gelukkig van worden. Het loont dus om zoveel mogelijk ruimte voor flow vrij te maken. Je kunt meer ruimte vrijmaken voor flow door afleiding te beperken, uitstelgedrag aan te pakken, nee te leren zeggen en ruimte te nemen voor rust. Lees meer >


Tip 10: Oefen dankbaarheid.

In onze prestatiemaatschappij blijven we altijd maar denken aan wat we morgen kunnen verbeteren. Volgens wetenschappers kunnen we beter streven naar dagelijkse voldoening; want dat maakt ons gelukkig. En voldoening vind je door dankbaarheid te oefenen.


Tip 11: Mediteer.

Meditatie is erop gericht om jouw aandachtsspier te trainen, ook wel: de ‘monkeymind’. Je kunt jouw monkeymind zien als een aapje dat overal rondspringt, laden opentrekt en jou afleidt van waar je echt aan zou moeten denken. Door de monkeymind verlies je de controle over jouw eigen gedachtes, emoties en jouw lichaam. Door te mediteren, train je dat aapje en kun je je gedurende de dag concentreren op wat écht belangrijk is. Bovendien krijg je meer rust en geduld. Lees meer over meditatie >


Tip 12: Oefen mindfulness.

Mindfulness is een bewustzijnsstaat om aanwezig te kunnen zijn in het huidige moment. Je bent je dan bewust van wat je eet, hoe je loopt, wat je denkt, hoe je ademt, wat je voelt enzovoort. Je leert jezelf beter te begrijpen en te genieten van wat je al hebt.


Tip 13: Baseer je routine op je bodyclock.

Het is ontzettend belangrijk dat iedereen z’n eigen ritme leert kennen door te experimenteren met verschillende slaap-, werk-, eet- en sporttijden. Als je namelijk in lijn leeft met je biologische klok, functioneer je het aller beste. Lees hier meer over bodyclock >


Ben je op zoek naar meer praktische tips?

Die heb ik ook voor je!

Zo bouw jij een blog in 9 stappen >
Zo verdien je geld met affiliate marketing >
Zoveel geld kun je verdienen met affiliate marketing >
SEO-tips om je websitebezoekers te verhogen >
68 manieren om extra geld te verdienen naast je baan >


Wat ga je hier in de toekomst allemaal vinden?

Ik ben vastberaden om jou te helpen om werk te vinden waar je helemaal van AAN gaat. Ik wil alle millennials helpen die vastlopen in hun werk, omdat ik zelf weet hoe frustrerend het kan zijn. Nu vind je hier alleen nog maar artikelen met af en toe een opdrachtje. In de toekomst vind je hier ook een cursus, een werkboek of andere tools die je nog beter op weg helpen. Dus blijf me volgen, want er gaan mooie dingen gebeuren!


Wie is Avocado Generatie?

Hoi, ik ben Inge. De blogger achter Avocado Generatie. Zelf ging ik in 2019 mijn ontdekkingsreis als millennial aan. Ik begon met vragen als: ‘wat wil ik?’, ‘Is dit het nou, er moet toch meer zijn?’, ‘Wat is mijn passie?’ Inmiddels is dit blog mijn passie en probeer ik van deze passie mijn werk te maken.Vind jouw passie met Inge Peeters
Huidige reacties

Laat een reactie achter