fbpx
Top

Het Coronavirus maakt me een dankbaarder mens

Begin maart ging ik van start met het trainen van mijn dankbaarheid Toen moest ik nog goed graven naar dankbare momenten en schreef ik vooral over voor de hand liggende momenten. Nu ben ik bewuster van de kleine dingen; dingen die je vaak voor lief neemt. Ik heb mijn baan nog, ik ben nog niet ziek en mijn familie is ook vooralsnog gezond. Ik ben dankbaar.


Gezondheid kan je niet meer voor lief nemen
Op moment van schrijven zijn er al 43 mensen overleden aan de gevolgen van het Coronavirus. Ik was het even vergeten, hoe fijn het is als je gezond bent. We worden bedreigd met een virus die voor sommigen levensbedreigend is. Ik denk eigenlijk nooit aan wat een geluk ik heb dat ik gezond ben. Maar als ik er even bij stil sta, is dat echt iets waar ik dankbaar voor ben.Meer leren over hoeveel impact dankbaarheid kan hebben? Mike Robbens, schrijver van een aantal boeken, praat hierboven over “The power of appreciation.” Hij vertelt dat er een groot verschil is tussen ‘erkenning’ en ‘dankbaarheid’.
 En hij deelt ook een persoonlijk verhaal over hoe het hem positief heeft veranderd.


Dankbaarheid opschrijven om dankbaar te blijven
Begin maart zijn we de 30-dagen-challenge gestart om iedere dag dankbaarheid op te schrijven. Aangezien ons leven zo drastisch veranderd is, is het juist belangrijk om nu op te schrijven waar we dankbaar voor zijn. Het is makkelijk om nu te klagen, bang te zijn of verveeld te raken. Maar focus je op wat je wel hebt. Denk positief. En bovendien, denk aan de helden die zich opofferen om mensen te verzorgen.Er ontstaan meer geluksmomentjes
Waarom zou je zoveel aandacht besteden aan dankbaarheid? Omdat je jouw geest daardoor traint het positieve in plaats van het negatieve te zien. Je zal merken dat je na verloop van tijd ook overdag stil staat bij momenten waarop je jezelf dankbaar voelt. Een klein geluksmomentje. En juist in deze tijden zijn die heel belangrijk.


Waar ben jij dankbaar voor?
Kijk eens om je heen en denk aan hoe je de laatste dagen hebt geleefd. Waar ben je echt dankbaar voor? Wat heb je gemerkt? Waar ben je ineens extra blij mee? Schrijf het op om ervoor te zorgen dat je het nooit meer vergeet.


Huidige reacties

Laat een reactie achter