fbpx
Top
affiliate marketing

Geld verdienen met bloggen? Zo werkt affiliate marketing

Toen ik met mijn blog Avocado Generatie begon was het absoluut niet om geld te verdienen. Het was meer bedoeld als hobby en als manier om mezelf en mijn skills te ontwikkelen. En hoewel dat ook nog steeds het hoofddoel is, vind ik het ook wel lekker om een beetje geld te verdienen met bloggen. Ik besteed er immers zoveel tijd aan. En hoe meer geld ik verdien met bloggen, hoe sneller ik het full time kan doen. Een verdienmodel om meer geld te verdienen met bloggen is affiliate marketing! Ik ga je uitleggen wat het is en hoe je het kunt toepassen.


Ik volgde de cursus Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Daarom weet ik er zelf nu zoveel over te vertellen. Ik mag je nu 84% korting geven op de cursus!
Bekijk de AMR cursus hier >


Wat is affiliate marketing?

Middels affiliate marketing belonen online verkopers hun partners voor verkopen of leads die partners aanleveren.


Ik zal het doormiddel van een voorbeeld proberen uit te leggen. Stel, jij hebt een product gekocht op Bol.com. Je bent er zo tevreden over dat jij het product promoot aan je zus en die koopt het daardoor. Dan is bol.com daar natuurlijk heel blij mee. Zo blij zelfs dat Bol.com bereid is jou daarvoor te belonen.


Nu is het leuk dat alleen jouw zus een product via jou koopt, maar wat nou als meer mensen het product via jou kopen? We leven in een tijd waar ‘gewone’ mensen een heel groot bereik kunnen behalen. Bijvoorbeeld door social media of door een blog als deze. Stel, jij hebt 100.000 volgers op Instagram, je deelt het product van Bol.com en niet alleen je zus maar ook 2000 andere mensen kopen het product, dan is Bol.com daar al helemaal blij mee! Ook daar willen zij je voor belonen in de vorm van een commissie (een deel van het verkoopbedrag is voor jou, vaak tussen 3 en 8%).


Om te kunnen meten wie er via jou een product koopt, is affiliate marketing in het leven geroepen. Via het partnerprogramma van bijvoorbeeld Bol.com, waar iedereen (ook jij!) zich voor kan aanmelden, kun je een affiliate link aanmaken en gebruiken om het product te delen.


Het product hieronder is bijvoorbeeld gemaakt via een affiliate link. Als jij erop klikt en iets (maakt niet uit wat) binnen 5 dagen na het klikken op de link koopt op Bol.com, krijg ik daar een commissie op tussen 3% en 8% afhankelijk van het type product. Ik leg dat hieronder nog verder uit.Hoe werkt affiliate marketing?

STAP 1: Je meldt je aan voor het partnerprogramma van, in dit geval, Bol.com. Dat kun je eenvoudig doen via deze link. Je moet ook je bankgegevens achter laten zodat Bol.com weet waarop ze jou kunnen uitbetalen.


STAP 2: Als je eenmaal bent ingelogd, kun je via ‘promomateriaal’ in het menu klikken op ‘product/tekst links’ (zie het plaatje hieronder). Klik vervolgens op ‘activeren’.


Geld verdienen met bloggen: affiliate marketing partnerprogramma van Bol.com
Nadat je je hebt aangemeld voor het partnerprogramma van Bol.com, klik je op ‘promomateriaal’ en daarna op ‘product/tekst links.

De sidebar

STAP 3: Ga nu naar de webshop van Bol.com. Daar zie je nu aan de rechterkant een kleine balk; de sidebar. Deze sidebar krijgen alleen partners van Bol.com te zien. Van boven naar beneden geeft deze sidebar je toegang tot het volgende: product- of tekstlink aanmaken, pagina op facebook delen, pagina op twitter delen, instellingen wijzigen en meer leren of deze sidebar. Die eerste knop is het belangrijkste, daarmee kun je speciale linkjes maken van producten.


STAP 4: Als je nu navigeert naar een product, kun je aan de rechterkant in de balk klikken op het bovenste icoon: product- of tekstlink aanmaken. Je krijgt dan een paar mogelijkheden te zien: Link+tekst, Link of Link+Producttitel+Plaatje. Hiermee kies je het type link. Door bijvoorbeeld de laatste optie te kiezen, kan ik het plaatje delen zoals het boek hieronder van Bol.com zichtbaar wordt. Ik kan ook kiezen of ik de sterren, de prijs, de levertijd en de knop wil tonen. In dit geval wil ik alles tonen en dat zie je hieronder dus ook terug. Als je gewoon een tekstlink wil maken, dan klik je op link. Die gebruik ik het meeste. STAP 5: Nu kun je de link delen. Deel de link in je artikel, achter tekst of een foto, als product of op andere manieren. Zodra iemand via jouw link naar Bol.com gaat en binnen vijf dagen iets koopt, dat hoeft dus niet eens het specifieke product te zijn maar dat mag ALLES zijn, krijg jij daar een beloning (commissie) voor. Hoeveel dat precies is zal ik hieronder uitleggen.


Hoeveel geld kun je verdienen met affiliate marketing?

Hoeveel je kunt verdienen is afhankelijk per affiliate programma en per product. In het geval van Bol.com zijn producten onderverdeeld in categorie goud, zilver en brons. Als iemand binnen vijf dagen via jouw link een goud product koopt krijg je 8% van de verkoopprijs, voor een zilver product (waaronder het boek hierboven) 6% en voor een brons product 3%. In het geval van het Bol.com boek zou ik dus 6% van € 15 krijgen = € 0,90. Dat is niet heel veel. Maar stel iemand koopt een Fitbit Activity Tracker via jouw link van € 114 euro, dan krijg je € 9,12. Dat zijn de mooie bedragen.


Hoeveel geld ik nu verdien met bloggen

Ik heb van november 2019 t/m september 2020 pas € 37,95 verdiend met affiliate marketing via Bol.com. Dus ik verdien nog niet zoveel geld met bloggen. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik er zelf nog te weinig mee doe. Mijn artikelen draaien voornamelijk om de inhoud en niet om iets te verkopen. Ik heb geld verdienen met bloggen zelf dus nog niet volledig onder de knie. Natuurlijk wil ik wel wat meer gaan verdienen, dus zal ik ook heus wel wat meer producten gaan promoten waar ik zelf heel enthousiast over ben, zoals op mijn favorieten-pagina.


De grootste affiliate marketing programma’s van Nederland

Er zijn meer partnerprogramma’s zoals het programma van Bol.com. Zo ben ik bijvoorbeeld ook toegelaten tot het platform van Daisycon. Dit platform is niet te vergelijken met die van Bol.com. Via Bol kun je namelijk de producten uit hun webshop delen en Daisycon heeft geen producten. Daisycon is namelijk slechts het platform. Op dit platform staan heel veel bedrijven, bijvoorbeeld Essent, Gearbest, Dille en Kamille en nog veel meer. Voor al die bedrijven moet je je stuk voor stuk aanmelden. Die bedrijven moeten jou dan vervolgens goedkeuren. Dit ‘goedkeuren’ duurde best lang. Maar als je eenmaal bent goedgekeurd, dan mag je hun hele assortiment delen middels een affiliate link. Ik heb me bijvoorbeeld aangemeld voor de producten van Dille en Kamille.


Naast Bol.com en Daisycon heb je Tradetracker, speciaal voor het promoten van o.a. reizen, vakanties, games en webhosting. Je hebt PayPro met daarin ruim 250 producten, voornamelijk e-books en online cursussen met veelal hoge commissies. Plug & Pay van Imu is een affiliate netwerk waarmee je e-books, online cursussen en verschillende softwarediensten kunt promoten. En zo bestaan er nog meer affiliate programma’s. Wil je weten welke? Google is your best friend.


Wil je ook geld verdienen met bloggen?

Ik raad je aan om net als ik te beginnen met Bol.com en Daisycon. Het is super eenvoudig en daarmee leer je een beetje wat er mogelijk is en hoe je de producten het beste kunt promoten. Als je dan klaar bent voor next level, dan kun je je inschrijven voor meer programma’s. Ik heb bijvoorbeeld het promoten van cursussen en reizen ook echt nog op mijn lijstje staan! Dus nog genoeg ruimte om meer geld te gaan verdienen met bloggen. Succes!


Wil je affiliate marketing leren van de beste?
Ik volgde de een affiliate cursus via Jacko Meijaard. Ik mag je nu 84% korting geven op de cursus!
Bekijk de AMR cursus hier >

Huidige reacties

Laat een reactie achter