fbpx
Top

Dit leerde ik van het zelf kweken van een tomatenplant

Nooit gedacht dat ik zoveel zou leren van een tomatenplant. Dit was het eerste jaar dat we hebben geprobeerd een tuin te vullen met groenten. Dat is hier en daar gelukt. Maar de tomatenplant is wel ons grootste succes. En dat komt doordat ik deze vier dingen op tijd heb toegepast…1. Dieven dieven dieven
Ik kreeg op mijn kop van familie, want het was zichtbaar dat ik niet genoeg aandacht had besteed aan het dieven. Dieven is simpelweg de zijscheuten ertussenuit halen zodat de voeding naar de vruchten gaat. Maar ondanks mijn onzorgvuldige werk, zijn de tomaten toch mooi volgroeid.2. De tomatenplant omknakken
Als de plant in vruchtbare grond staat en veel zon en water krijgt, wordt ie enorm! Zoals die van ons. Ik kreeg als tip om de plant na 4 trossen om te knakken (met een schaar). Anders blijven ze groeien in de lengte terwijl de voeding en energie moet gaan naar de vruchten.3. Pluk de tomaten als ze oranje zijn.
Als je de tomatenplant al plukt wanneer ze nog oranje zijn, dan kunnen ze binnen verder rijpen. Ze worden dan net zo lekker en dan heeft de plant meer energie voor de nieuwe tomaatjes.4. Geef de tomatenplant meeeeer ruimte
Jeetje, ik wist dat ze groot konden worden maar zó groot. De volgende keer zou ik iets meer ruimte laten tussen de planten. Dan wordt het namelijk iets makkelijker om ze vast te zetten en te dieven. Bovendien heeft de plant de ruimte ook nodig. Kijk hieronder maar eens hoe groot ze zijn geworden!4 mooie lessen lijkt me zo! Ik heb nu al zin in het volgende voorjaar! Wat moet ik volgend jaar zaaien?


Huidige reacties

Laat een reactie achter