fbpx
Top
Affiliate Marketing Revolutie review

Affiliate Marketing Revolutie review: wat ik leerde van de affiliate cursus

Ik was nauwelijks begonnen met de cursus Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard, of mijn eerste € 100 affiliate inkomsten had ik al verdiend. Hieronder een printscreen ter bewijs. Ik wilde passief inkomen genereren met mijn website door affiliate marketing. Wil jij dat ook maar weet je niet waar je moet beginnen? Begin net als ik met de affiliate cursus. Twijfel je nog? Lees dan deze reviews van de cursus. Ik leg je uit waar de cursus uit bestaat en ik geef je de 10 lessen die ik leerde van de cursus.


eerste 100 euro verdiend affiliate marketing revolutie
Eerste 100 euro verdiend Affiliate Marketing Revolutie

Wil je de affiliate cursus ook volgen?


Wat is affiliate marketing en hoe werkt affiliate marketing?

Goede vraag! Die vragen beantwoord ik met liefde in het artikel ‘Wat is affiliate marketing?’ (binnenkort online). Ook geef ik daar antwoord op de meest gestelde vragen over affiliate marketing, leg ik je wat meer uit over affiliate marketing netwerken en over hoeveel geld je kunt verdienen met affiliatie marketing. In dit deze review van de cursus Affiliate Marketing Revolutie wil ik vooral ingaan op mijn ervaring van de cursus.


Waarom wil je affiliate marketing leren toepassen?

Als je weet wat affiliate marketing is, dan weet je dat je daar online geld mee kunt verdienen. Het is een van de populairste manieren om passief inkomen te genereren. Als blogger zocht ik naar een verdienmodel om geld te verdienen met bloggen. Na wat research zag ik in affiliate marketing de meeste potentie. Dus wil je een blog starten, online geld verdienen of een website beginnen over een bepaalde niche? Dan is affiliate marketing echt iets voor jou!


Hoeveel kun je verdienen met affiliate marketing?

Goede vraag! Dat is afhankelijk van jouw inzet. Het is afhankelijk van hoe vaak je een artikel publiceert, hoe kwalitatief dat artikel is, hoeveel er op de onderwerpen waarover jij schrijft gezocht wordt, hoelang je website al bestaat, hoe goed jouw website geoptimaliseerd is voor Google, hoe populair jouw affiliate product is, hoe goed jij het affiliate product aanprijst en ga zo maar door.


Maar al met al zijn er mensen die duizenden euro’s per maand verdienen met affiliate marketing. Jacko Meijaard zelf, de trainer van de cursus Affiliate Marketing Revolutie, ook. Het is dus zeker mogelijk! Ik behoor nog niet tot een van die mensen, maar in de toekomst hopelijk wel. Ik heb nu na de cursus Affiliate Marketing Revolutie in ieder geval genoeg kennis in huis om er te komen.


Wie is Jacko Meijaard, trainer van de cursus?


“Loondienst is niks voor mij. Moet je vragen of je naar de tandarts mag. Vreselijk” – Zo klonk de titel van het artikel over Jacko Meijaard in het AD. Jacko is 29 jaar (2021) en fulltime internetondernemer.


In het artikel lees ik hoe hij met zijn 25 websites andermans producten promoot en daarop commissie vangt. Zo heeft hij een website over zorgtoeslag, afvallen, muziek, klussen, hobby en dating. In alle grote niches is hij te vinden. In 2016 verdiende hij € 250 per dag met affiliate marketing en intussen nog veel meer dan dat.


Waarom begon ik met de cursus Affiliate Marketing Revolutie?

Ik wilde dus geld verdienen met bloggen middels affiliate marketing. Ik paste al affiliate linkjes van bol.com toe op mijn blog, maar daarmee had ik in heel 2020 niet meer dan € 35 verdiend. Iets deed ik dus niet goed en ik wilde leren hoe ik het beter kon doen. Precies dat was de reden waarom ik begon met de cursus Affiliate Marketing Revolutie.


Waarom adviseer ik je deze affiliate cursus?

Mijn blog is een persoonlijke blog. Ik adviseer daarom alleen producten waar ik zelf ervaring mee heb en achter sta. Deze cursus kan ik je aanraden uit eigen ervaring. Ik doorliep de cursus in januari 2021 en verdiende kort daarna al mijn eerste € 100 uit affiliate marketing.


Aangezien de cursus mij geholpen heeft, kan het jou misschien ook helpen. Daarnaast ontvang ik een kleine commissie op iedere verkoop zonder dat het jou meer kost. Dat is namelijk affiliate marketing. Ik ben heel transparant over hoe ik geld verdien met mijn blog. Op Instagram deel ik mijn hele proces.


(opent in een nieuwe tab)”>Ontdek het #1 verdienmodel voor het opbouwen van een passief inkomen met 84% korting>


De cursus bevat 7 modules

Er is één ding wat je moet weten voordat je met de cursus Affiliate Marketing Revolutie start. De cursus bestaat uit 7 modules, maar eigenlijk bestaat de cursus uit 14 modules. Dat komt omdat Jacko Meijaard in de eerste 7 modules uitlegt hoe je een affiliate website bouwt met Marketheme, en in de tweede 7 modules hoe je een affiliate website bouwt met WordPress. Zie het als twee verschillen aanpakken. 


cursus affiliate marketing revolutie modules
De modules in de Affiliate Marketing Revolutie

Wat is Marketheme?

Marketheme is een soort WordPress template speciaal ontwikkeld voor affiliate websites. Om dit te kunnen gebruiken moet je € 67,00 per maand betalen. Een slim verdienmodel van Jacko Meijaard, aangezien vele cursisten de alternatieven niet kennen. Gelukkig ken ik de alternatieven wel: WordPress en Wix. In het artikel over het starten van een blog in 9 stappen leg ik je uit wat de verschillen zijn van WordPress en Wix.


Maak de overweging hoe je jouw affiliate website wil bouwen

Zelf heb ik mijn blog in WordPress gebouwd. Ik denk oprecht dat Marketheme een fijn template is en dat je er precies mee kunt wat je wil, maar ik vind € 67,00 wel teveel. Stel, je website wordt een succes en je gebruikt de website meer dan vijf jaar. Dan blijf je dus € 67 per maand betalen, dat is meer dan € 4000. Ik vind dat veel. 


Een affiliate website bouwen met WordPress is ingewikkelder, maar wel gratis. Het kost je wel meer tijd en tijd is ook geld. Maak zelf daarom even die overweging. Tip: je kunt een goedkope developer inhuren via PeoplePerHour. Dan ben je waarschijnlijk veel goedkoper uit dan iedere maand € 67,00 betalen.


Waar bestaan de 7 modules van de Affiliate Marketing Revolutie grofweg uit?

De cursus Affiliate Marketing Revolutie bestaat dus uit grofweg 7 modules. 7 gebaseerd op Marketheme en 7 gebaseerd op WordPress. In die modules vind je allerlei video’s tussen de 2 en 8 minuten waarin hij je stap voor stap meeneemt in hoe affiliate marketing werkt.


Module 1 gaat over je domeinnaam, hosting en installeren van WordPress.
Module 2 gaat over het aanpassen van je WordPress thema.
Module 3 gaat over SEO: een inleiding, zoekwoorden vinden en de SEO-analyse.
Module 4 gaat over het toepassen van affiliate marketing.
Module 5 gaat over het installeren en gebruiken van Google Analytics.
Module 6 gaat over e-mail marketing.
Module 7 gaat over het maken van leadpages.


De community met 10k leden is ook heel waardevol

Als je de cursus Affiliate Marketing Revolutie volgt, kom je ook meteen in een community van meer dan 10.000 leden. Hier worden topics besproken zoals eerste successen, geld verdienen op het internet, e-mail marketing, tools & software, SEO, WordPress, Geldzaken, de 10k club en content maken. Persoonlijk vond ik dit extreem waardevol omdat ik hier leerde met welke aanpak anderen successen behaalden. 


Zo schreef Bart hoe hij van 0 naar ongeveer € 1600 per maand ging in 1 jaar tijd. Bas van CPAmarketing.nl schreef hoe hij pas in de 7e maand de eerste € 100 aantikte. En dat hij nu met 1 website en 1 dag per week werken bijna € 40.000 in 1 jaar tijd verdiende dankzij zijn succesvolle SEO aanpak. Marc schreef dat hij pas na 2,5 jaar € 2000 per maand verdiende aan affiliate marketing. En Jan schreef hoe hij na twee maanden de cursus Affiliate Marketing Revolutie had terugverdiend met affiliate inkomsten.


Dit is zo waardevol, omdat je in deze community leest dat het kan. Het geeft je energie. Als zij het kunnen, kan jij het ook! En nog belangrijker: je leert van anderen wat hun succesvolle aanpak is.


affiliate marketing revolutie community 10k leden
Zo ziet de community en de gespreksborden eruit.

10 lessen die ik leerde van de cursus Affiliate Marketing Revolutie

Wat ik precies geleerd heb van deze cursus? Genoeg om trots te kunnen zeggen dat ik mijn eerste € 100 heb verdiend en daarmee de cursus dubbel heb terugverdiend! Ik neem je mee in de top 10 lessen.


Les 1. Een affiliate website hoeft niet fancy te zijn

Hoewel ik al een website had, heb ik toch de video’s gekeken over het maken van een affiliate website. Daardoor realiseerde ik me dat een website, met het doel om affiliate inkomsten te genereren, helemaal niet zo fancy hoeft te zijn.


Een pakkend logo, huisstijl, karakter en persoonlijke touch zijn leuk, maar niet nodig. Affiliate inkomsten genereer je namelijk door kwalitatieve blogs te schrijven en te scoren in Google. Niet door het mooi te maken. Gebruiksvriendelijk moet het wel zijn, maar dat is weer wat anders. Mijn blog ziet er best gelikt uit, maar als ik ooit een nieuwe website maak dan ga ik daar minder tijd aan besteden.


Les 2. Promoot een affiliate product met een hoge PayPro score

Stel, je start met affiliate marketing. Welk affiliate product ga je dan promoten? Ik leerde dat je het beste een product kunt kiezen met een hoge PayPro score. PayPro is een van de affiliate programma’s waarvoor je je kunt aanmelden. Hier staan tal van cursussen en digitale producten in die je kunt promoten.


Door een populair affiliate product te kiezen met een hoge PayPro score, kun je ervan uitgaan dat dit een populair product is. Er is misschien iets meer concurrentie online, maar ook meer vraag naar. Een populair product wordt veel gekocht. En als anderen het kunnen verkopen, dan kan jij het ook!


Paypro affiliate marketing
Zo ziet PayPro eruit.

Les 3. Focus je op één affiliate website en één product

Zoals ik al eerder schreef is de community een waardevolle toevoeging op de cursus. Hierin las ik dat een van de meest gemaakte fouten is dat cursisten te snel beginnen aan een tweede website.


Als je namelijk voor de eerste keer aan de slag gaat met affiliate marketing, dan ga je fouten maken. Als je te snel een tweede website begint, maak je de fouten dubbel. Je kunt beter eerst leren, je helemaal storten op één affiliate product en website en daarna pas je succesvolle strategie kopiëren.


Les 4. Schrijf een blogpost van minimaal 1000 woorden

Hoe beter je gevonden wordt in Google, hoe meer bezoekers er op je website komen en hoe meer kans dat je iets verkoopt. Wil je dat je blogpost beter gevonden wordt in Google? Dan moet je artikel uit minimaal 1000 woorden bestaan. Hoe uitgebreider, hoe waardevoller.


Vergeet niet dat je schrijft voor de lezer en niet voor Google. Het kan zijn dat lezers afhaken bij lange teksten. Implementeer daarom ook een inhoudsopgave bovenaan je tekst. Zo ziet de lezer direct wat er in het artikel staat en kan de lezer eventueel navigeren naar een hoofdstuk naar keuze.


Les 5. Doe een SEO-analyse vóórdat je een blogpost schrijft

Voor deze cursus schreef ik altijd een artikel en zocht ik daarna pas op keywords. Nu weet ik dat ik een SEO-analyse moet uitvoeren vóórdat ik een blogpost schrijf. Waarom? Omdat SEO onderzoek meer structuur kan geven aan je blogpost.


Je krijgt inzicht in de vragen die mensen hebben. Je weet welke vragen je moet gaan beantwoorden. Zo voorkom je dat je een hele tekst geschreven hebt en er dan achter komt dat niemand zich interesseert in de helft van de tekst.


SEO analyse naar affiliate marketing met UberSuggest
Ik doe mijn SEO-analyse met Ubersuggest.

Les 6. Doe het beter dan de concurrent

Zoals je ziet in Google is er al héél véél geschreven. Niemand heeft er wat aan als je vragen beantwoord die al beantwoord worden door een andere website. Doe daarom eerst een concurrentie analyse.


Wat schrijft de concurrent en waarover wordt nog niet geschreven? Kun je het beter uitleggen? Kun je er iets aan toevoegen? Hoe kun je meer waarde toevoegen voor de lezer?


Les 7. Maak een mailfunnel

Affiliate marketing is meer dan alleen een website met goede artikelen en een affiliate link. Niet elke lezer gaat een aankoop doen. Zonde om die lezers dan van je website te zien verdwijnen om ze vervolgens nooit meer terug te zien.


Motiveer de lezers die geen aankoop doen op je website om zich in te schrijven voor een nieuwsbrief of mailing. Loods ze met een pop-up naar een landingspagina waar ze hun gegevens kunnen achterlaten. Maak deze landingspagina zo krachtig dat ze geen nee meer kunnen zeggen tegen jouw mailing. Wanneer je hun e-mailadres hebt, kun je ze mailen.


Maak een mailfunnel: een flow van mails die zich automatisch opvolgen. Zo zorg je ervoor dat alle e-mailadressen in de maillijst om de zoveel dagen een mail van jou in hun mailbox krijgen. Zo blijf je toch top of mind terwijl ze niet meer op jouw website zitten. En wanneer je dan een actie kunt aanbieden van een affiliate product, zijn zij de eerste die het horen.


Les 8. Heb geduld, affiliate marketing kost tijd

Affiliate marketing is een strategie voor de lange termijn. Het kost wekelijks opnieuw tijd en je gaat er pas na een lange tijd de vruchten van plukken. Eerst moeten je artikelen gaan ranken in Google en dat kan maanden duren.


Terwijl je blijft schrijven en steeds hoger gaat ranken in Google, zullen er ook meer affiliate producten gekocht worden. Maar zoals ik al schreef, dat kan maanden tot jaren duren. Affiliate marketing kun je in het begin daarom perfect naast je baan of naast je bestaande business runnen. Wanneer je de vruchten ervan plukt, zal dit alleen maar sneller groeien. Of je nu onderweg, aan ‘t werk of op vakantie bent. Heb dus geduld en do the work. Die tijd zal zich terug betalen.


Les 9. Verbeter SEO en conversie

Door bij te houden welke pagina’s het beste converteren, kun je betere keuzes maken. Daarmee doel ik op de pagina’s die de meeste affiliate producten verkopen. Die pagina’s werken blijkbaar goed. Hoe komt dat denk je? Kun je die aanpak ook toepassen op andere pagina’s?


Zo kun je ook bijhouden welke pagina’s minder goed lopen. Wat kun je daaraan verbeteren? Middels Google Analytics kun je bijhouden hoeveel websitebezoekers je maandelijks krijgt, middels Google Search Console kun je uitgebreid analyseren hoe goed je scoort in Google per pagina en in je affiliate programma’s kun je zien welke producten het beste verkopen. Maak er een routine van om je artikelen te verbeteren. Anders zou het zonde zijn van de uren die er al inzitten. En weet je niet hoe je SEO moet verbeteren? Dan heb ik een extra tip: ik volgde deze SEO-cursus.


google analytics avocado generatie jan 2021
Hier zie je hoe Google Analytics aangeeft dat ik 1278 gebruikers had in januari 2021.

Les 10. Creeër een routine, een gewoonte

Affiliate marketing is een lange termijn strategie. Het is belangrijk om consistent te zijn, om te blijven schrijven en te blijven publiceren. Het is mogelijk, zolang je volhoudt. Houd focus op 1 site en heb de discipline om door te gaan.


Zodra je een soort routine hebt gecreëerd, een aanpak die je wekelijks kan herhalen, dan is het belangrijk om dit continue te herhalen. Maak er een gewoonte van, doe iedere week hetzelfde. Bijvoorbeeld: affiliatie product kiezen, onderwerp van het artikel bedenken, concurrentie analyse, keyword analyse, schrijven, commerciële check en optimaliseren voor SEO. Dit zou ik wekelijks kunnen herhalen, mits het een aanpak is die werkt.


Laatste tip: wees kritisch op waar je je geld aan uitgeeft 

Jacko Meijaard geeft je allerlei tips gedurende de cursus. Zo adviseert hij Marketheme te gebruiken, Enormail, Leadpages en Neostrada. Bij Marketheme zit Leadpages al inbegrepen en kost € 67 per maand. Enormail kost zo’n € 37,50 per maand (afhankelijk van het pakket) en Neostrada € 1 tot € 10 per maand.


Dat zijn allemaal prima tools, maar wees kritisch op waar je je geld aan uitgeeft. Natuurlijk heb je een website, webhosting en waarschijnlijk zelfs een mailprogramma nodig. Maar zijn dit de juiste tools voor jou? Zo gebruik ik bijvoorbeeld WordPress (gratis), Mailchimp (gratis) en mijndomein.nl voor € 5,17 per maand. Ik ben hier tevreden mee, maar ik kan me ook voorstellen dat je voor de tools van Jacko kiest. 


Ik heb de cursus Affiliate Marketing Revolutie al terugverdiend

Met 84% korting kost de cursus nu maar € 47. Ik heb al meer dan het dubbele verdiend met affiliate linkjes. En ik kan je op een briefje meegeven dat als je serieus aan de slag gaat met wat Jacko je leert, dat dit voor jou ook mogelijk is. 


Start vandaag nog met de Affiliate Marketing Revolutie

Huidige reacties

Laat een reactie achter