fbpx
Top

5 redenen waarom millennials vatbaarder zijn voor een burn out

“Wat een fantastische tijd om volwassen te worden”, zo begint schrijver en psycholoog Thijs Launspach zijn presentatie bij Universiteit van Nederland*. “Maar toch gaat volwassen worden in deze tijd gepaard met eenzaamheid, angst en stress. Hoe kan dat? Waarom zijn millennials hier kwetsbaarder voor dan de generaties voor hen en wat kunnen we eraan doen? In dit artikel hebben we de explosieve cocktail van prestatiedruk en stress, die Thijs noemt, opgedeeld in 5 verschillende oorzaken. Herken jij jezelf hierin?


1. Succes of falen is eigen verantwoordelijkheid
Millennials zijn hoogst individualistisch opgevoed. Dat wil zeggen dat een individu vaker alleen naar zichzelf kijkt dan naar de maatschappij in z’n geheel. Daardoor zijn millennials zelf de maatbeker voor hun eigen leven. Zij vinden dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor al het succes en geluk in hun leven. En wie daarin gelooft, gelooft ook het tegenovergestelde: dat als het niet lukt, het helemaal je eigen schuld is!


2. Vanaf 30 moet HET gebeuren
De tijd tussen de pubertijd en jezelf volwassen voelen is langer geworden. We hebben namelijk alle dingen die we associëren met volwassen worden (een huis kopen, een vaste baan, een huwelijk, kinderen krijgen) steeds verder naar achteren geschoven. Daardoor is er een bijzondere periode ontstaan tussen pubertijd en het moment dat millennials 30/35 worden. Zij zijn in zekere mate al ‘volwassen’ maar toch zichzelf nog aan het ontwikkelen. Ze zijn op een zoektocht naar wie ze zijn en wat ze willen in hun leven. Maar ondertussen drukt hun eigen verwachtingspatroon op de schouders, dat ze hun doelen moeten behalen voor hun 30ste. En dat creëert stress.


3. Kijken naar anderen die altijd succesvoller zijn
Millennials kijken over het algemeen naar elkaar om te bepalen hoe succesvol ze zijn in hun leven. Dat is ook steeds makkelijker geworden met de technologie die we nu hebben. Maar wat millennials daar vaak niet bij bedenken is dat mensen een nogal positief beeld van zichzelf naar buiten brengen. Daardoor ontstaat er een onrealistisch hoog verwachtingspatroon van hunzelf. “Als zij het kunnen, kan ik het ook.” “Die gast is jonger dan ik ben, maar al veel succesvoller.”


4. Realitycheck: onderaan de ladder beginnen is niet makkelijk
Millennials zijn opgevoed in een tijd waar het economisch gezien heel goed ging; the sky is the limit. Maar op het moment dat ze de arbeidsmarkt betreden, krijgen ze een harde realitycheck voor hun kiezen. Ze worden niet direct gehoord, ze werken niet altijd voor een ‘hoger doel’ en ze groeien niet altijd (nooit eigenlijk) zo hard als ze zouden willen. Dus zetten ze een tandje erbij, waardoor de prestatiedruk alleen maar groter wordt. Ze moeten hun standaarden verlagen en denken dan snel: “is dit het nou? Doe ik dit de rest van mijn leven?”


5. Hard werken voor onrealistische dromen
Millennials stellen sowieso al hele hoge eisen aan zichzelf. Want zij hebben altijd gehoord: “als jij maar je best doet, dan kun je alles worden wat je maar wil.” Maar de realiteit blijkt anders te zijn. Dat is opzich nog niet zo erg. Maar het ergste wat een millennial kan overkomen is dat ‘ie faalt ten opzichte van z’n eigen verwachtingen. En dat is natuurlijk onvermijdelijk als de verwachtingen onrealistisch zijn.


Kortom:
Als jij het idee hebt dat je op ieder moment de ideale versie van jezelf moet zijn en je vindt het onverdraaglijk dat je daar een keer niet aan voldoet, dan is dat een recept voor stress, burn out en faalangst. Als je jezelf hierin herkent is het tijd voor actie! Want Thijs omschrijft ook dat er niks mis is met de millennial generatie, maar dat we een aantal dingen moet leren. In dit artikel omschrijven we welke drie dingen je kunt doen om de prestatiedruk te verlagen, stress te verminderen en de burn out te voorkomen!


*Bron: Thijs Launspach bij Universiteit van Nederland
Huidige reacties

Laat een reactie achter