fbpx
Top
30 dagen opruimen

30 dagen kleding opruimen – 30-day challenge december

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Dat is het motto van december. Ik wil ontspannen het nieuwe jaar in gaan, met een frisse start. Mijn kast puilt uit, kapotte en nieuwe panty’s liggen door elkaar en zomer- en winterkleding liggen op één stapel. Bovendien kunnen er ook heus weer een paar items naar de bak voor de volgende kledingruil. Dus tijd voor een nieuwe 30-day challenge!


Samen met opruimcoach Justine

Tijdens de challenge in mei heb ik gemerkt dat het fijn is om uitleg te krijgen van een expert voordat je begint aan een nieuw experiment. Daarom heb ik opruimcoach Justine aangehaakt! Met haar bedrijf Tap to Organize helpt ze anderen bij precies hetgeen dat wij deze maand gaan doen: opruimen. Justine heeft deze challenge opgedeeld in zes stappen, zodat we wat meer structuur kunnen toevoegen aan het opruimen. Are you ready?


Justine en ik zijn er klaar voor!

Stap 1: Visualiseren; wat wordt jouw doel?

Opruimen; het klinkt zo eenvoudig. Tot dat we voor een rommelige kast staan en niet weten waar we moeten beginnen. Daarom geeft Justine de tip om eerst te beginnen met een visualisatie; hoe wil je dat de kast er na de opruimchallenge uitziet? Ik wil bijvoorbeeld dat mijn kledingkast groter wordt, ik wil mijn reiskleding naar de zolder brengen, de kapotte panty’s weggooien, tassen een andere plek geven, zomerkleding naar achter schuiven, kleding die ik uit het oog verloren was naar voren halen en kleding die ik nooit meer draag toevoegen aan de bak voor de volgende kledingruil. Een lekkere lijst dus om naartoe te werken!Stap 2: Maak een planning

Je weet wat je wil, nu moet je het nog wegzetten in de tijd. We hebben immers maar 30 dagen om deze challenge te voltooien! Onderschat het niet en plan genoeg tijd voor jezelf in. Wanneer ga je aan de slag met alle tops, bottoms, outdoorkleding, schoenen, accessoires, sierraden en overige? Wil je niet te lang nadenken over de planning en gewoon van start gaan? Laat je dan leiden door ons op Instagram.


Stap 3: Maak before foto’s

Maak before foto’s, want daar ga je ontzettend van genieten als je klaar bent met opruimen! Bekijk bijvoorbeeld hoe bevredigend onderstaande foto’s van mijn kast zijn:


Before

After

Stap 4: Alles op een centrale plek verzamelen

It’s showtime! Haal alles, echt alles, uit de kast. Verzamel het per categorie op één centrale plek. Haal een doekje door je kast zodat deze weer mooi schoon is. Dit is immers het ultieme moment om het voor eens en voor altijd goed aan te pakken.


Stap 5: Opbergen en afscheid nemen

Ik ken het wel. Je pakt dat ene truitje op en denkt: “Ik kan deze nog niet weg doen. Deze is nog te leuk.” Maar stiekem weten we allebei dat je het al een jaar niet meer gedragen hebt. Hup, niet zo soft zijn. Maak er iemand ander blij mee! Breng het naar de Kringloop of berg het op in zo’n handige opbergbak voor de volgende kledingruil. En mocht je echt, maar dan ook echt twijfelen, maak dan een ‘misschien’ stapel. Na het opruimen kun je nog eens naar die stapel kijken en beoordelen wat je ermee doet.


Tip: maak het opruimen leuk voor jezelf! Zet een leuke podcast op of een lekker muziekje. Persoonlijk vind ik opruimen dan helemaal niet zo erg.


Stap 6: Maak een after foto

De laatste en leukste stap: de after foto! Maak een foto en pak de before foto er nog eens bij. Moet je zien wat een vooruitgang je hebt geboekt! Je kunt trots op jezelf zijn. Deel de foto’s op Instagram met al je volgers en tag @avocadogeneratie en @taptoorganize zodat Justine je nog een opbergtip kan geven. Ik kan niet wachten op jouw resultaat te zien!


Doe je mee?

We starten 1 december en houden je op de hoogte via Instagram. Doe je ook mee? Laat het ons weten! En onthoud: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

Huidige reacties

Laat een reactie achter