fbpx
Top
droombaan interviews

Wat is mijn droombaan? Leer van 15 droombaan voorbeelden

Wat is mijn droombaan? Je droombaan vinden is niet eenvoudig. Toch is het een hoop mensen gelukt! Iedere dag staan ze op met een lach en gaan ze slapen met een voldaan gevoel. Dat wil ik ook wel! En ik geloof dat dat voor iedereen is weggelegd. De een moet er alleen wat langer naar zoeken dan de ander. Daar laten we ons niet door tegenhouden, toch? Ik ga de zoektocht aan en mijn droombaan vinden! Ik begin met het interviewen van 15 gepassioneerde mensen. Fantastische droombaan voorbeelden die jou ook vast nog het een en ander kunnen leren.


Waarom is een droombaan vinden zo moeilijk?

Ben jij ook zo’n typische millennial zoals ik? Dan ben je ergens de laatste 10 jaar afgestudeerd en heb je je nagels in de beroepenmarkt gezet. Je wil leren, doorgroeien en je passie ontdekken. Ambitieus als je bent raak je zeer enthousiast van alle kansen om je heen. Maar, welke pak je?


Eigenlijk hebben we een enorme luxe positie als millennial: de banen liggen voor het oprapen, over alles is een studie te volgen, als je een carrièreswitch wil maken hoef je het maar te vragen en je hoeft je niet eens meer tegen te laten houden door landsgrenzen. Maar dan moet je natuurlijk wel weten wat je wil. En laat dat nou net de hamvraag zijn: wie ben ik en wat wil ik?


Keuzestress, prestatiedruk, jezelf niet kennen; het zijn allemaal redenen waarom een droombaan vinden zo moeilijk is. Dan komt er nog discipline, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, geld en lef om de hoek kijken. Je hebt het allemaal een beetje nodig om te vinden wat je zoekt.


15 droombaan voorbeelden

Gelukkig laten 15 droombaan voorbeelden zien dat het mogelijk is. De een rolde er gewoon in, de ander droomde er al van sinds ze kind was. Laat je inspireren!


De droombaan van Britt Sanders

Droombaan 1: Digital Nomad Britt Sanders

Werken en reizen als digital nomad, dat klinkt als een droom toch? Voor mijn eerste droombaan interview interviewde ik mijn vriendinnetje Britt Sanders. Met een laptop onder haar arm reisde ze heel Azië door. Dat kun je eindeloos blijven doen, toch? Of is het toch niet zo’n droombaan als het lijkt?De droombaan van Rachel Atkins

Droombaan 2: Schrijver Rachel Atkins

Rachel ontmoette ik op een werkfeestje, als vriendin van een collega van mij. Ik raakte met haar aan de praat en bleef ook na het feestje gefascineerd over haar verhaal. Rachel had het namelijk allemaal voor elkaar, maar vond dat dood saai. Dus besloot ze alles achter haar te laten en te gaan reizen. Zo rolde ze heel spontaan in het schrijven van boeken.De droombaan van Marieke Widlak

Droombaan 3: Documentairemaker Marieke Widlak

Een documentaire maken over een onderwerp dat je fascineert, dat klinkt toch fantastisch? Marieke droomde er helemaal niet per se van om documentairemaker te worden, maar tijdens haar opleiding werd ze erdoor aangetrokken. En dat bleef niet onopgemerkt. Ze won prijs na prijs en ik had de eer om te vragen hoe ze dat voor elkaar gekregen heeft.De droombaan van Suzanne Smulders

Droombaan 4: Ondernemer van een kledingbibliotheek Suzanne Smulders

Heb je wel eens van een kledingbibliotheek gehoord? Niet erg als het antwoord nee is. Suzanne Smulders is namelijk een van de vier ondernemers die de eerste kledingbibliotheek in Amsterdam introduceerde. En hoe ze op het idee kwamen en het realiteit hebben gemaakt, dat lees je in het artikel.
Droombaan 5: De Correspondent Journalist Emy Demkes

Journalist is een beroep waar ik stiekem van droom. Mijn pad is iets anders gelopen, maar nog steeds ben ik mega nieuwsgierig naar het werk van een succesvolle journalist. Daarom interviewde ik Emy Demkes. Ze is nog jong maar schrijft al wel voor De Correspondent. Een echte droombaan voor menig journalist. Hoe heeft ze dat toch voor elkaar gekregen?
Droombaan 6: Cabaretier en acteur Jules Keeris

Menig mens droomt ervan om op het podium te staan en iedereen aan het lachen te maken. Maar is het vak van een cabaretier wel zo’n droombaan? Verdien je wel genoeg geld? Is er wel genoeg werk? Jules Keeris zei: “Zolang je ideeën hebt, heb je werk. En zo niet, dan kun je altijd nog ergens tosti’s gaan bakken”. Een inspirerend gesprek die je zeker even moet lezen.
Droombaan 7: Marketeer en paardenmeisje Judith Martens

“Mocht je nog iemand willen interviewen, ik houd me aanbevolen”, zo rolde Judith Martens in mijn Instagram chat. Judith begon bij de bank, werd de PA van Anky van Grunsven, ontwikkelde zichzelf tot marketing medewerker en werd uiteindelijk ZZP’er. Een vrouw met doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. Ik vond het zeer leerzaam hoe ze, naar eigen zeggen, van droombaan naar droombaan rolt.
Droombaan 8: Musicalster Lisse Knaapen

Is het vak van een musicalster een droombaan? Met die vraag opende ik het interview met Lisse Knaapen. Lisse lijkt in één weg naar de top te zijn gegaan, maar ze legt me uit dat het niet is wat het lijkt. Als zangeres en actrice moet ze een hoop auditeren, afwijzingen verwerken en repeteren tot je erbij neervalt. Lisse leerde me dat je de lijdensweg leuk moet vinden om het een droombaan te kunnen noemen.
Droombaan 9: Beeldredacteur Kees Henckens

Het klinkt toch fantastisch om achter de schermen te werken bij Jinek? Ik vroeg Kees Henckens alles wat ik wilde weten over zijn werk als beeldredacteur. Hij noemt het een droombaan, maar waarom dan? Kees legt precies uit hoe een werkweek er voor hem uitziet.
Droombaan 10: Ondernemer en copywriter Lenneke Manschot

Lenneke Manschot kampte met een voor mij herkenbare struggle: ze kon maar niet aarden in de kantoorwereld. Dus besloot ze op een dag ontslag te nemen en helemaal voor zichzelf te beginnen als copywriter. In dat proces ontdekte ze de ondernemer in haarzelf. Nu speelt ze met verschillende verdienmodellen en wil ze nooit meer terug. Lees hoe iedere dag een droomdag is voor Lenneke.
11: Stewardess en Opruimcoach Justine Arnold

Wat doe je als je je droombaan als stewardess verliest door een wereldwijde pandemie? Het overkwam Justine Arnold. Om geld te verdienen strompelde ze van baantje naar baantje, maar haar droombaan zat er nog niet tussen. Tot ze op een dag op het idee kwam om Opruimcoach te worden. Hoe ze dat ontdekte is een leuk verhaal! Wie weet haal je er zelf ook nog wat ideeën uit om jouw droombaan te vinden.
12: Ondernemer van de Literaire Speelgoedwinkel Mark van der Linden

Dit is persoonlijk een van mijn lievelingsverhalen. Mark van der Linden is ontzettend creatief en laat zich niet opjagen door de druk van de maatschappij. Hij doet precies wat hij zelf wil. Een baan als bibliotheekmedewerker klinkt bijvoorbeeld niet zo spannend, maar dat is wel waar het voor hem allemaal begon. Nu heeft hij het zo voor elkaar dat in alles wat hij doet, zijn passies samenkomen. Hij heeft een zelfgecreëerde droombaan en dat is gewoon heel inspirerend!
13: Ondernemers van kledingmerk Greg Noise Jolie Verspaandonk en Indy Zandstra

Toen mijn vriendinnetje Jolie Verspaandonk haar huidige lover Indy Zandstra leerde kennen, werd de ondernemer in haar ontwaakt. Samen bouwden ze het kledingmerk Greg Noise. Greg Noise is meer dan alleen een kledingmerk, zoals ze het zelf omschrijven. Het is een lifestyle. In dit interview delen ze met je hoe zij het merk in 10 stappen hebben gebouwd en wat jij kunt leren van hun rollercoaster.
14: Theatermaker en zangeres Joia Rath

Zou je een eigen theatervoorstelling kunnen maken? Waarover zou die dan gaan? Waar begin je? En hoe weet je het goed genoeg is om er zalen mee te vullen? Ik sprak Joia Rath, een zangeres en theatermaker. Ze startte met de popacademie maar had het idee dat ze niet echt iets te vertellen had. Dus ging ze op zoek naar haar stem en daar rolde een theatervoorstelling uit. Hoe dat proces is verlopen lees je in het artikel.Droombaan 15: Binnenkort

Binnenkort komt droombaan interview 15, met Illustrator Carmen Groenefelt.Wat leerde ik van deze interviews?

Ik heb zoveel geleerd van deze persoonlijke verhalen! Binnenkort, als het laatste interview is uitgewerkt, schrijf ik een uitgebreid artikel met alle inzichten die ik heb verkregen uit deze 15 interviews.

Huidige reacties

Laat een reactie achter